Den nye strand ved Galløkken. Arkivfoto: Allan Rieck

Naboforslag: Lav en strandpark ved Kanondalen

I stedet for at afgive et areal ved Kanondalen til Rønne Havn bør regionskommunen udvikle de rekreative muligheder i området til glæde for byen, mener en rækker borgere, som har organiseret sig i Facebook-gruppen Kanondalen, Rønne – for udvikling af det rekreative område.

Ifølge gruppen er der måske først og fremmest brug for bedre adgangsforhold til den nye strand, for eksempel parkering til biler og cykler, handicapvenlig adgang, en badebro, et toilet og et ishus. Sideløbende arbejder en anden gruppe med et saunaprojekt ved Galløkken, så området kunne udvikle sig til noget, der ligner en strandpark.

“Listen af ideer til forskønnelse kunne være endnu længere, og her har vi brug for jeres hjælp. Ideer til hvad vi kan bruge området til, og hvordan vi kan forskønne området til alles glæde, inklusive gæsterne på Rønne Vandrerhjem og Galløkken Strand Camping, som er to af sommerens store overnatningskapaciteter i byen”, står der i en skrivelse, i Facebook-gruppen.

Bag gruppen står ægteparret Tine og Michael Trolle, som bor på Søndre Allé. De har også delt skrivelsen rundt i nabolaget, fordi de er bekymrede for øget støj fra havnen og ønsker naboernes deltagelse og hjælp til bevarelse af arealet ved Kanondalen som rekreativt område, så flere mennesker får mere glæde af området og adgang til stranden.

Af et opslag i gruppen fremgår det, at medlemmer vil deltage i orienteringsmødet om Rønne Havns planer for området her til aften.

 

 

Rønne Havns arrangerer borgermøde om den ønskede havneudvidelse mandag 13. januar.

Programmet for mødet på Green Solution House ser således ud:

Del 1 handler om arealet ved Kanondalen.

Kl. 19 – 19.10: Thomas Thors, formand for Rønne Havn A/S, byder velkommen.

Kl. 19.10 – 19.15: Maria Barslund, moderator, gennemgår kort aftenens program.

Kl. 19.15 – 19.25: Thomas Bendtsen, administrerende direktør for Rønne Havn A/S, fortæller om havnens vision.

Kl. 19.25 – 19.35: Gunnild V. Vasehus, seniorkonsulent ved det rådgivende ingeniørfirma NIRAS, præsenterer forventede miljøpåvirkninger og gennemgår visualiseringer af arealbeplantningen.

Kl. 19.35 – 19.45: Hans Kristian Drejer, seniorspecialist, redegør for NIRAS’ støjvurderinger.

Kl. 19.45 – 19.55: Søren Møller Christensen, leder af Udvikling & Byg ved Bornholms Regionskommune fortæller om myndighedsbehandlingen.

Kl. 19.55 – 20.05: Formand for Dansk Industri Bornholm, Kenn I. Kjellberg, sætter ord på erhvervsperspektiverne ved de øgede havneaktiviteter.

Kl. 20.05 – 20.15: Spørgsmål fra borgerne

Kl. 20.15 – 20.30: Pause.

Del 2 om arealet ved Nørrekås

Kl. 20.30 – 20.40: Søren Møller Christensen fortæller om potentialerne for arealet ved Nørrekås.

Kl. 20.40 – 20.50: Thomas Bendtsen fortæller om havnevirksomhedens vurdering af arealet ved Nørrekås jf. havnens Masterplan 2050.

Kl. 20.50 – 21.00: Esben Ørberg, bestyrelsesmedlem hos Rønne Byforening, beretter om foreningens ønsker for området.

Kl. 21.00 – 21.10: Pernille Kofod Lydolph, direktør for Destination Bornholm, om passagergruppers behov og mulighederne for at indfri dem i dette område.

Kl. 21.10 – 21.25: Spørgsmål fra borgerne

Kl. 21.25 – 21.30: Thomas Thor runder mødet af.