Foto: Tommy Kaas
FOR ABONNENTER

Forbipasserende hjalp 55-årig ud af brændende lejlighed

En tændt cigaret var årsagen til at der lørdag eftermiddag udbrød brand i en toetagers lejlighed beliggende på Ellekongstræde 4A i Rønne.

Det konkluderede politiets teknikere efter søndagens undersøgelser, og indsatsleder Michael Grønbech-Dam fra Bornholms Brandvæsen fortæller, at røgen havde udviklet sig kraftigt, da den 55-årige mand blev vækket af branden.

– Det var ikke vores røgdykkere der fik ham ud, det var forbipasserende der opdagede røgen og gik ind i opgangen fra indgangsdøren, som befinder sig på bagsiden af ejendommen.

På det tidspunkt var lejligheden og opgangen sort af røg, og manden havde ifølge Grønbech-Dams informationer svært ved at finde ned ad trappen ved egen hjælp.

– De bankede så vidt jeg er orienteret på gelænderet for at hjælpe ham og til sidst gik en kvinde op og bar ham det sidste stykke ned ad trappen, siger Michael Grønbech-Dam.

Den 55-årige blev efterfølgende fløjet til observation på Rigshopsitalet, og er ligesom de fire øvrige, der blev kørt til Bornholms Hospital, uden for livsfare.

Værelserne i ejendommens stueetage tilhører Det Lille Hotel, der holder til i nabohuset.