Foto: Berit Hvassum
FOR ABONNENTER

Svømmehal klar til fundraising: Vi skal bruge 15-30 mio. kroner

Ledelsen i Gudhjem Svømmehal håber inden for et par uger at komme drømmen om et varmtvandbassin endnu et skridt nærmere.

Her modtager svømmehallen nemlig både tegninger og et prospekt fra det internationale rådgivningsfirma, som man allieret sig med.

– Vi får nogle arkitekttegninger og et prospekt med noget visuelt, som vi kan vise frem og sige, at det er sådan her, vi ønsker, det skal se ud inden for de rammer, vi har, siger formanden for Gudhjem Svømmehals bestyrelse, Hans Jørgen Jensen.

Arbejdet med at beskrive projektet har været i gang siden begyndelsen af 2019, efter man modtog 1,5 millioner kroner fra Wilhelm Philip Stiftung für Behinderte.

– Vi har kun fået midler til projekteringen, men vi skal jo bruge et eller andet mellem 15-30 millioner, så der er et stykke vej endnu. Men når vi har prospektet, så er det, vi skal ud og i gang med den egentlige fundraising, siger Hans Jørgen Jensen.

Varmtvandbassinet kommer til at ligge ved siden af Gudhjem Svømmehal, hvor der bliver føjet 400 kvadratmeter til den nuværende svømmehal.

– Vi har været ude og grave huller for at se, hvad der er mulighed for i forhold til lokalplanen, siger formanden.

Hvornår man kan påbegynde byggeriet til det kommende varmtvandbassin afhænger udover økonomien også af byggesagsbehandlingen, som man dog har lovning på vil være hurtig.

– Hvis vi er rigtig dygtige, så påbegynder vi byggeriet ved udgangen af dette år, men så skal vi være heldige, siger Hans Jørgen Jensen.