Anne-Regitze Lind-Holm. Foto: Jens-Erik Larsen
FOR ABONNENTER

Sygeplejeskole drømmer om nyt hus til “mange millioner”

Bornholms Sundheds- og Sygeplejeskole har en vision om sammen med Bornholms Hospital og regionskommunen at lave et fælles simulations- og innovationshus, hvor et samarbejde om uddannelser inden for sundhedsvæsenet kan udfolde sig.

– Det kunne vi rigtig godt tænke os, siger skolens rektor, Anne Regitze Lind-Holm.

– Det skulle være et sted, hvor vi kunne lave simulationsundervisning og tage innovative velfærdsproblematikker, velfærdsteknologi og den slags op sammen med de studerende.

Simulationsundervisning, hvor de studerende for eksempel i stedet for levende patienter arbejder med simulationsmannequiner i den teoretiske del af sygeplejerskeuddannelsen, kan give dem mulighed for at koble teori og praksis og gøre dem mere beslutningsdygtige og handlingsparate.

– Det er en stor drøm at kunne realisere sådan et hus, så det er for os en fremtidsudsigt, vi pejler efter, siger Anne Regitze Lind-Holm.

– Det vil koste mange penge, og vi skal have fundet ud af, hvordan vi kan søge nogle fonde om støtte til at realisere projektet, men det kunne bidrage med et svar på de udfordringer, vi oplever. Altså, hvordan kan vi samarbejde om uddannelse på henholdsvis skole og det kliniske arbejde på nye måder, og det gælder både sosu-uddannelserne og sygeplejeuddannelserne. Også hospitalet og regionskommunen vil kunne profitere af, at de kan samarbejde om overgange mellem dem og digitalisering på tværs af sektorer. Og hvem ved, måske nogle af de 44 millioner kroner (se artiklen herunder, red.) kunne gå til det, hvis man kan søge om støtte til sådan et konkret projekt.

Har du et overslag over, hvor meget det vil koste at realisere sådan et hus?

– Nej, det er vi slet ikke kommet til endnu. Det er mange millioner, så vi skal have fat i nogle fonde og måske også forsøge at få erhvervslivet ind over i forhold til noget velfærdsteknologi.

Hvor kommer ideen fra?

– Den kommer fra os på skolen. Jeg har tidligere arbejdet på Metropol og Københavns Produktionshøjskole, hvor vi lavede et innovationshus i samarbejde med erhvervslivet. Og jeg synes, at det på Bornholm er en helt særlig mulighed, at man kan lave det mellem hospitalet, kommune og uddannelse, fordi vi kun er én institution hver til forskel fra andre steder i landet. Det er helt enestående, så jeg håber, vi kan finde midler til det, siger rektoren.