Foto: Jens-Erik Larsen

Ejeren håber på hurtig genopbygning – “men den slags tager nogle gange længere tid end forventet”

Boskovs Skadeservice er i disse dage i fuld sving i den brandramte Søllingsgaard i Svaneke. Ifølge ejer Mette Sølling vil det høje tempo i forbindelse med genopbygningen af den historiske gård fortsætte.

– De anslår, at det vil tage et halvt års tid – men den slags tager nogle gange længere tid end forventet. Det vigtige er, at forretningerne kommer op at stå igen. Jeg vil foretrække, hvis de i første omgang vil koncentrere sig om dem, siger Mette Sølling.

Der er nu blevet dannet et overblik over skaderne efter branden.

– Næste skridt er at rydde ud og rydde op. Og pille alt det ned, der skal bygges op igen. Til den tid skal jeg nok have lidt hjælp fra en arkitekt til, hvordan jeg genopbygger det hele, fortæller Mette Sølling.

Hun regner med, at genopbygningen vil medføre enkelte forbedringer og moderniseringer af huset. En trappegang til loftet over bodegaen skal sandsynligvis indrettes på en mere smart måde, og en hærget lejlighed kan i forbindelse med renoveringen sandsynligvis få toilet.