Balka Vandværk. Foto: Berit Hvassum

Vandværk sætter prisen op

Beboere og sommerhusejere ved Balka kan se frem til lidt dyrere vand.

Balka Strand vandværk sætter fra 2020 prisen op fra 800 til 1000 kroner i den faste afgift. Kubikmeterprisen er dog fortsat den samme, nemlig 7 kroner.

Balkaborgerne slipper dog billigere end andre.

Boderne vandværk sætter det faste bidrag op fra 550 til 1000 kroner og kubikmeterprisen fra 4,5 til 7 kroner. Også Tejn, Østermarie og Østerlars vandværker forhøjer priserne i et mindre omfang.

Med forhøjelsen ligger Balka midt i feltet af udgiftsniveauet for vand.

Borgerne i Rønne, Snogebæk, Klemensker og Østerlars har billigere vand end Balka. Gennemsnitsprisen for vand på øen er 7 kroner per kubikmeter.

Takster for salg af vand fra almene vandværker skal være godkendt at kommunen, og kommunens Natur- og Miljøudvalg godkendte på sit møde tirsdag de nye takster.

Seks af de 13 private vandværker på Bornholm har ønsket en stigning i taksterne. Det begrundes med nye omfattende krav til målinger for pesticider, men også i almindelig pristilpasning. Ét selskab foreslår en nedsættelse af takterne.

Bornholms Vand A/S, som er en underafdeling af BEOF, ønsker at nedsætte kubikmeterprisen fra 7,58 kr. til 6,82 kr. for almindelige forbrugere og storforbrugertaksten fra 3,33 kr. til 3,00 kroner.