Folkemødetrængsel i lufthavnen. Foto: Jens-Erik Larsen
FOR ABONNENTER

SAS vendte Bornholm ryggen – nu vil de tilbage og skumme fløden

LÆSERBREV
SAS har haft chancen for at betjene Bornholm med en fast flyrute. Men opgav for mange år siden, vendte Bornholm ryggen og overlod markedet til andre, der havde bedre forståelse for indenrigsflyvning, end SAS havde. I hvert fald den gang.

Nu kommer SAS og skummer fløden i forbindelse med Folkemødet. Jeg må erkende, at det forarger mig.

Den nuværende flyoperatør på Kastrup-Rønne, DAT, har gjort det godt. Og trådte i øvrigt til med dages varsel, da Cimber måtte opgive ævred.

Bornholm har et stort behov for, at der er både en velfungerende færgeoperatør og et flyselskab, som vil sørge for at vi kan komme frem og tilbage. Året rundt.

Jeg synes, at vi på Bornholm har behov for en helhedsløsning på vores trafikforbindelser til det øvrige land. Jeg skal nok lade være med i den forbindelse at nævne min kæphest, en tunnelløsning, idet den jo nok desværre har lange-lange udsigter.

For Bornholm er det altafgørende med gode trafikforbindelser til resten af Danmark.

Og vi har ikke brug for, at de selskaber, der betjener os året rundt, bliver udsat for, at nogen kommer og skummer fløden, når der er ekstra stort behov for transportkapacitet. Det kan være livsfarligt. I den aktuelle situation for DAT og dermed for os, der bor på Bornholm.

På en eller anden måde synes jeg, at samfundet må gribe ind og eventuelt lave et Lex Bornholm på trafikområdet. Og også kigge på Peter Juel-Jensens forslag om støtte til flytrafikken.

Søren R. Wolff
Nybyvej 5, Aakirkeby