Jens Koefoed. Foto: Jens-Erik Larsen
FOR ABONNENTER

Dansk Byggeri: Få folkeskoleeleverne til DM i Skills

LÆSERBREV
I januar er det endnu en gang tid til de årlige danskmarksmesterskaber for unge håndværkere – DM i Skills. Konkurrencerne er i sig selv en fantastisk oplevelse, der er alle forundt, men det er særligt vigtigt, at vi giver vores folkeskoleelever chancen for at opleve dem.

Det er ingen hemmelighed, at vi i fremtiden kommer til at mangle faglært arbejdskraft, og det gælder også på Bornholm. Derfor er det vigtigt, at vi får vist de unge, som endnu ikke har truffet et uddannelsesvalg, hvad en erhvervsuddannelse byder på og kan føre til. Du kan for eksempel blive danmarks- og endda europamester, hvis du vinder DM i Skills. Hvem vil ikke gerne det?

DM i Skills er også et sted, hvor folkeskoleeleverne kan møde elever fra erhvervsuddannelserne og på den måde høre om hverdagen på uddannelserne fra dem, der allerede er i gang. Der er altså god mulighed for at møde engagerede rollemodeller, som brænder for deres fag, og som også gerne fortæller om det. Måske får de unge endda så meget blod på tanden, at de ender med at prøve et fag i erhvervspraktik eller endnu bedre – vælger at starte som struktør, murer eller noget helt tredje.

Derfor håber jeg også, at kommunen vil prioritere, at også de bornholmske folkeskoleelever kan få lov til at opleve DM i Skills. Det kunne for eksempel være ved at sørge for busser, der kan køre dem til Bella Centeret i København, hvor det bliver afholdt i 2020. Uanset hvad er der i hvert fald et behov for, at vi griber hver en chance vi kan for at vise de unge alle de mange muligheder, der ligger i en erhvervsuddannelse.

Jens Koefoed,
formand for Dansk Byggeri Bornholm