Foto: Berit Hvassum
FOR ABONNENTER

300 flypassagerer ramt af sidevind: Vi har fløjet ekstra her til morgen

Sidevinden blev søndag aften så kraftig i Bornholms Lufthavn, at DAT måtte vælge at aflyse i alt syv flyafgange, som enten skulle flyve til eller fra lufthavnen, oplyser direktør i DAT, Jesper Rungholm.

– Og vi fulgte så det gode råd, som nogle passagerer gav os, sidst vi havde den slags problemer, nemlig, at når vi kan se, at det begynder at gå i udu, så aflys da for pokker, så vi kan nå færgen som et alternativ, siger han.

– Det vil passagererne hellere have, end at de skal sidde og håbe og ender med ingen steder at kunne komme. Derfor valgte vi søndag at give besked pr sms til vores passagerer i god tid, så de eventuelt kunne nå at komme med færgen. Vi skrev ud til kunderne ved 18-tiden, da vi kunne se, at det var håbløst, og aflyste tre afgange den ene vej og fire den anden.

Hvor mange passagerer blev berørt af aflysningerne?

– Det har været cirka 300 passagerer. En del blev booket om, en del valgte bare ikke at møde op, og så har vi fløjet to ekstraflyvninger mandag morgen, én hver vej. I løbet af ugen vil vi lige evaluere, om vi har håndteret situationen bedst muligt, siger direktøren.