Fotos: Holger Larsen
FOR ABONNENTER

Udlejet til Folkemødet: Det lægger et vist pres på os

– De er udlejet til Folkemødet, siger Kim Sørensen fra Hasle Camping.

– Det lægger jo et vist pres på os, konstaterer Thomas Rasmussen, ejer af K2 Byg Bornholm.

De to står i en af de tre campinghytter, som er ved at blive bygget på byggevirksomhedens plads i Birkevænget  i Allinge.

K2 Byg skal i alt bygge seks hytter til campingpladsen i Hasle, og de skal alle seks være leveret den 1. maj 2020 – forhåbentlig lidt før, siger tømrermesteren.

– Det giver os en månedstid til at så græs, plante hække og gøre arealerne pæne, så hytterne er klar til Folkemødet og forhåbentlig lidt før, siger Kim Sørensen.

Bygges i Allinge

Hytterne bliver bygget færdige i Allinge. Elementerne bliver fremstillet inde på værkstedet og bliver sat sammen ude på pladsen. Når hytterne er færdigbyggede kommer der en lastbil med kran fra BHS Logistics, og så går turen til Hasle, hvor fundamenterne til de tre første hytter står klar.

– Det er en god måde at bygge på, for vi undgår at have byggerod i månedsvis på campingpladsen, siger Kim Sørensen.

For K2 Byg er det godt med en sådan byggeopgave i det, der ellers er lavsæson i byggebranchen.

– Det tager to mand en månedstid at bygge en hytte, og vi har otte medarbejdere beskæftiget her i vinterperioden, hvilket er rigtig godt for et lille firma som vores, siger Thomas Rasmussen.

 

 

Behov i højsæsonen

De nye hytter er som udgangspunkt identiske med dem, campingpladsen har i forvejen, men er alligevel lidt anderledes på grund af nye byggekrav til isolering. Der kommer fem sengepladser i hver af de cirka 30 kvadratmeter store hytter.

Det er en kapacitetsforøgelse, der er behov for, for efterspørgslen er stor, fortæller Kim Sørensen. Ydersæsonen bliver stadig bedre, men det er især med henblik på højsæsonen, at der er brug for flere hytter.