Express 1 fortsætter med at sejle mellem Rønne og Ystad fire gange om dagen i hver retning. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen

Ros fra passagererne: Bornholmslinjen er blevet mere behagelig i bølgerne

– God information og behagelig sejlads.

– Dejlig tur trods blæsten.

– Stor ros til kaptajnerne fra én med stor erfaring i søsyge.

Den seneste uges tid med masser af blæsevejr har budt på nogle hårde ture med både hurtigfærgen Express 1 og Povl Anker på Bornholmslinjens rute mellem Rønne og Ystad, men trods store udfordringer i bølgerne er der masser af rosende ord fra passagererne.

På Bornholms Tidendes facebookside spurgte vi i går, om man nu – godt et år inde i Bornholmslinjens sejlads i Østersøen – kan mærke forskel på, hvordan Express 1 bevæger sig i bølgerne i forhold til i rederiets start, og det afstedkom altså en bølge af ros til Bornholmslinjen.

Koordinerende kaptajn fra Bornholmslinjen, Kasper Sommer, glæder sig over stemningen.

– Det er jo et punkt, som vi har ret meget fokus på, siger han om komforten om bord.

– Vi ved jo, at både passagererne og passagerforeningen også har fokus rettet mod komforten, og derfor er vi som kaptajner og som rederi optaget af at give den bedst mulige oplevelse.

Derfor er man begyndt at forventningsafstemme mere, fortæller Kasper Sommer. Det betyder, at der er mere information i højttalerne, hvor kaptajnen advarer om bevægelse i skibet og eventuelle bump undervejs.

– Og så er vi opsatte på altid at sejle den bedste kurs, siger Kasper Sommer.

– For selv små kursændringer kan have stor indvirkning på, hvordan skibet bevæger sig. Der er stor forskel på, hvad eksempelvis en sydvestlig eller nordøstlig vind gør ved turen, så det er noget, vi navigerer efter, fortæller kaptajnen.

Samtidig har kaptajnerne lært Express 1’s skrogform at kende, og det giver også bedre mulighed for at manøvre rundt i bølgerne, forklarer Kasper Sommer.

Ros til hele skibet

Han understreger, at det ikke kun er fra broen, at der er fokus på komforten.

– Det er alt personalet om bord, der fortjener ros, siger han.

– Vi har folk, der er dygtige til at gå rundt og berolige folk, hvis det er nødvendigt. Hele skibet er med til det her, siger Kasper Sommer.