Foto: Jens-Erik Larsen
FOR ABONNENTER

Fra ground zero til Kvindeligaen: Et spændende projekt, siger DBU-formand

Lasse Holmgaard nåede at snuse til 2. division i fodbold, da han i flere år stod i spidsen for NB Bornholm. Et umuligt projekt i følge mange, men det lykkedes.

Tidligere på året blev det til en fyring i den gamle hæderkronede Valby-klub Frem, der også spiller i 2. division, men Lasse Holmgaard har hele tiden nye projekter i støbeskeen, og det næste mål er at bringe bornholmsk kvindefodbold på landkortet igen i fodboldmæssig forstand.

– Udgangspunktet er nærmest ground zero, som Lasse Holmgaard udtrykker det.

– Elite Bornholms pigehold har i flere år lavet flotte resultater, men kommer op til syv mands-fodbold, når de bliver seniorspillere, og det er slet ikke holdbart.

– Visionen er derfor Kvindeligaen i år 2027 eller deromkring. Vi skal ikke være tilfredse med blot at starte i Københavnsserien. Vi skal videre derfra hurtigst muligt, siger Lasse Holmgaard.

De første spæde skridt i det superambitiøse projekt blev taget i lørdags med blot syv fremmødte spillere til den første træning og det efterfølgende spiller/trænermøde, hvor Lasse Holmgaard redegjorde for sin vision og ambition over for pigerne og deres trænere.

– Det er gået lidt stærkt med indkaldelse af spillere og trænere hen over ugen til denne første træning, lød hans forklaring på det relativt lille fremmøde.

Står ikke i vejen

Viking-træner Henrik Munk var en af dem, der både overværede træningen og deltog i det efterfølgende møde.

– Det går ofte lidt op og ned med ambitionsniveauet hos pigespillerne, og tiden må vise, om der kan findes 15 så engagerede spillere, som dette projekt mindst kræver. Men jeg tror ikke, at hverken jeg eller andre vil stå i vejen, hvis blot den rette dialog er til stede mellem Lasse og klubberne, så vi ikke mister bredden i forsøget på at nå til tops, lød det fra Viking-træneren.

Lasse Holmgaard er helt på det rene med, at dialogen er et must.

– Jeg er meget fleksibel og træner gerne ekstra med dem, der ikke træner så meget i klubben. Men planen er i første omgang, at vi træner næste gang i mellemjulen – formentlig den 28. December, og efter nytår starter vi med en ugentlig træning.

– Der er i ugerne op til lørdagens træning kommet utroligt mange positive tilkendegivelser, men naturligvis også en del, der ikke tror på projektet. Lykkes det, så vil det være fantastisk, og lykkes det ikke, så har vi i hvert fald givet det et skud.

Savner noget seriøst

To af de piger, der meget gerne vil give liga-projektet et skud, er Viking-pigerne Sif Hansen og Maria Riis.

– Vi har savnet noget mere seriøst og 11 mands-fodbold efter tiden med Elite Bornholm, og det lyder rigtig spændende det her. Vi håber virkelig, det kommer op at stå, sagde de to piger samstemmende efter mødet.

Maria Riis skal dog på efterskole i Brøndby til august, hvor det bornholmske projekt gerne skal sættes i gang i Københavnsserien.

KS-plads er åben

DBU Bornholms formand, Lars Albæk, var også mødt op i lørdags for at give sit besyv med, om hvordan fremtiden for bornholmsk kvindefodbold tegner sig.

– Jeg synes, det er et virkelig spændende projekt, og Lasse fortjener stor respekt for initiativet. Jeg er helt sikker på, at det ikke er økonomien, der kommer til at bremse det. Der er i øjeblikket midler sat af til pige- og kvindefodbold i DBU, og jeg fornemmer også, at erhvervslivet gerne bakker op om et fodboldprojekt som dette, hvis potentialet er der.

– Men Lasses opgave bliver i første omgang at afdække, om spillerpotentialet er til stede. Vi har til hver en tid en plads stående åben til os, men selv om det først bliver med start til august, så kræver det en godkendelse i både DBU Bornholm og DBU København, før man kan indtræde i Københavnsserien. Derfor er det vigtigt med en afklaring senest i marts, påpegede Lars Albæk.