Foto: Berit Hvassum

Danish Crown-ansatte har nedlagt arbejdet

De ansatte på Danish Crowns slagteri i Rønne har efter et fagligt møde tirsdag morgen valgt at nedlægge arbejdet og gå hjem.

I forlængelse af det faglige møde, har der desuden også været holdt et ekstraordinært samarbejdsudvalgsmøde mellem ledelsen og de ansatte på Danish Crown i Rønne, men fabrikschef Peter Koefoed Nielsen ønsker ikke at oplyse, hvad mødets dagsorden og resultat var. Han henviser i stedet til Danish Crowns pressechef, Jens Hansen.

Jens Hansen bekræfter overfor Bornholms Tidende, at medarbejderne har valgt at gå hjem, og at han forventer, de møder på arbejde igen i morgen til normal arbejdstid klokken syv, men han ønsker ikke at uddybe, hvad der efter hans opfattelse er årsagen til arbejdsnedlæggelsen.

Forlanger undskyldning

Ifølge kilder blandt de ansatte, som Bornholms Tidende har talt med, skyldes arbejdsnedlæggelsen, at en uenighed om aflønningen af de ansatte i slagteriets pakkeri fredag eskalerede til noget, der af de ansatte bliver opfatter som trusler mod deres tillidsmand Thomas L. Hansen.

De forlanger nu, at Danish Crowns produktionsdirektør, Per Laursen, onsdag møder op på slagteriet i Rønne og giver tillidsmanden en offentlig undskyldning.

Udviklet sig mindre heldigt

Pressechef Jens Hansen erkender, at der i forbindelse med indkøringen af et nyt pakkeri har været udfordringer i forbindelse med aflønningen af de ansatte, og at der i den sammenhæng har fundet en samtale sted mellem Danish Crowns produktionsdirektør, Per Laursen, og slagteriarbejdernes tillidsmand Thomas L. Hansen.

– En samtale, som har udviklet sig mindre heldig, siger Jens Hansen.

Han ønsker ikke overfor Bornholms Tidende at uddybe indholdet af samtalen, men siger:

– Det er en samtale mellem to personer, og det er kun dem, der ved, hvad der er blevet sagt. Det tjener ikke noget formål at begynde at udrede indholdet af den samtale i pressen. Det tager vi internt.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra slagteriarbejdernes tillidsmand, Thomas L. Hansen.