Foto: Berit Hvassum

Svært at mobilisere modstand mod stigende varmepriser

Hvad skal der ske med de 961 underskrifter, som er blevet indsamlet på skrivunder.net som protest mod de varslede prisstigninger på fjernvarme i Rønne?

Det står hen i det uvisse. Søren Peter Jensen, der både oprettede underskriftsindsamlingen og startede en protestgruppe på Facebook, har manglet opbakning til kampagnen mod de voldsomme prisstigninger.

– Folk vil gerne protestere, men har ikke lyst til at stille sig i spidsen og tage ansvaret for at mobilisere, siger Søren Peter Jensen, da Bornholms Tidende ringer for at høre, hvem der skal modtage de pt. 961 indsamlede underskrifter fra rønneboer.

I Facebook-gruppen ”Fjernvarme Rønne protestgruppe” har medlemmerne drøftet at sætte gang i en fysisk underskriftsindsamling i byens butikker, men idéen blev opgivet, fordi ingen frivillige meldte sig.

– Vi har nogle idéer, men der er ikke så meget initiativ. Jeg har flere gange spurgt, om nogen har lyst til at sætte noget i gang og være ansvarlig for en demonstration, eller hvad man kan finde på af aktiviteter. Men jeg har ikke kræfter til at arrangere det hele og har besluttet mig for at lade tingene køre, siger Søren Peter Jensen.

Overordnet set er han tilfreds med, hvad hans umiddelbare reaktion over prisstigningerne har ført til.

– Jeg satte bare dette i gang, fordi jeg blev indigneret og utilfreds. Egentlig har jeg opnået, hvad jeg gerne ville. Jeg har samlet nogen, som er utilfredse. Vi er knap 2.000 i gruppen på Facebook, og lige under 1.000 har skrevet under, siger Søren Peter Jensen, der er selvstændig massør og har studiet Æstetik og Velvære i Lille Madsegade.