Foto: Berit Hvassum

Mejeriet holder ekstra generalforsamling

Bornholms Andelsmejeri vedtog i foråret at ændre selskabsform fra andelsselskab til et andelsselskab med begrænset ansvar – et amba. Men den vedtagelse skal nu godkendes på en ekstraordinær generalforsamling.

– Erhvervsstyrelsen mener, at der går for lang tid, før ændringen bliver effektueret, når det blev vedtaget i marts og først træder i kraft pr. 1. januar 2020. Vi skal derfor holde en ny generalforsamling, forklarer Kim Larsen, formand for mejeriets bestyrelse.

Ved afstemningen i marts bakkede samtlige 26 af de fremmødte andelshavere op om ændringen, som har til formål at give andelshaverne en bedre økonomisk sikring. Baggrunden er, at mejeriet har optaget et stort lån til at udvide og renovere.

Der er også vedtægtsændringer på dagsordenen, og det er også de samme, som blev vedtaget på den ordinære generalforsamling tidligere i år.

Den ekstraordinære generalforsamling holdes tirsdag den 17. december Hos Casper i Bornholms Lufthavn.