Foto: Berit Hvassum

Næste år bliver det endnu vildere

Indehaver af Svaneke Bodega, Jette Laursen, giver igen i år gæsterne lidt af en oplevelse i december måned.

Det meste af bodegaens loft er overvældende udsmykket – som tusind og en nat med et twist af jul. Julemandens støvler I kæmpestørrelse står efterladt, og ved døren står en mandshøj nøddeknækker klar til – ja, at knække nødder.

Hele oppyntningen har taget en dag, fortæller Jette Laursen.

– Jeg holdt lukket og havde et par gode mænd og min søn til hjælp.

Loftet mellem julepynten er smykket med ægte gran, så duften af jul også kan brede sig.

Idéen til den overvældende udsmykning har Jette Laursen fået fra Centralhjørnet i København – som kaldes Københavns ældste bøsseværtshus. Her har man i årevis haft en tradition med at julepynte overdådigt og helt uden begrænsninger. En tradition, som gør stedet til et tilløbsstykke i december.

Jette Laursen fik sidste år mulighed for at købe julepynt fra Centralhjørnet, som skifter juleudsmykningen hvert år, og hun er lige kommet tilbage fra en tur til København med nye aftaler.

– Jeg har lige været ovre at se ”kollektionen” og har lavet aftaler, så der kommer lidt mere her i bodegaen til næste år, lover hun de juleglade.

 

 

Bodegaen i Svaneke tiltrækker nemlig også ligesom Centralhjørnet gæster, der bare må ind at opleve ubegrænset julestemning.

– Der er stor tilstrømning til det, og inden jeg fik pynten op i begyndelsen af december kom folk og spurgte til, om det ikke snart kom op, fortæller bodegaens ejer.

De faste gæster brokker sig godmodigt over julens opsigtsvækkende indtog, men efter turen til Centralhjørnet i København har Jette bestemt ikke planer om at skrue ned.

– Det er jo sjovt. De giver den gas, og det gør jeg også næste år – og også udenfor, stiller hun i udsigt.