Arkivfoto: Berit Hvassum

Claus Oxfeldt: En totalt uholdbar situation

Det mistillidsbrev, som betjentene på politigården i Rønne har sendt til Rigspolitiet og til betjentenes fagforening, Politiforbundet, blev vedtaget på et medlemsmøde i Bornholms Politiforening i sidste uge.

Det fortæller formanden for Bornholms Politiforening, Michael Mortensen.

Ifølge ham, var det ikke meningen, at brevet skulle være kommet til offentlighedens kendskab, men der er tilsyneladende nogle af de betjente, der deltog i mødet, som har lækket det til avisen BT, der tirsdag kunne offentliggøre brevets ordlyd.

Ifølge Michael Mortensen var der på medlemsmødet opbakning til de holdninger til politidirektør Kit Claudi Grøn-Iversens ledelsesform, som brevet giver udtryk for, men det var ikke alle de fremmødte betjente, som på medlemsmødet mente at man fra politiforeningens side, skulle gå ind i et mæglingsforløb, for at få løst samarbejdsproblemerne.

– Jeg må gå ud fra, at der var nogle af de medlemmer, som på mødet ikke var tilfredse med, at vi skulle arbejde i to måneder på at løse problemerne, som er gået til BT med brevet, siger Michael Mortensen.

– Jeg kan godt forstå, hvis der er nogle, som mener, denne situation ikke er holdbar for nogen, men vi er gået med til fra politiforeningens side er gået med til, at vi prøver at kæmpe et par måneder, siger Michael Mortensen.

Ville helst holde det internt

Også formanden for Politiforbundet, Claus Oxfeldt, som senere onsdag kommer til Bornholm for at holde møde med sine medlemmer om sagen, betegner det som ”en totalt uholdbar situation”.

– Det er vigtigt, at vi finder en permanent løsning hurtigt, siger han til Bornholms Tidende.

Ligesom lokalformand Michael Mortensen ønsker han ikke at udtale sig om, hvorvidt han har tillid til at de kommende to måneders mæglingsforløb mellem betjentene og politidirektøren vil bringe en løsning på konflikten.

– Det har jeg på nuværende tidspunkt slet ingen kommentarer til, siger Oxfeldt.

Han udtrykker ærgrelse over, at sagen nu er kommet til offentlighedens kendskab, og at det ikke er lykkedes at holde sagen internt mellem politiledelsen og Politiforbundet.

– Det er en personalesag, og derfor vil jeg ikke komme med yderligere oplysninger. Jeg havde appelleret til, at vi kunne holde sagen internt, men det er desværre ikke lykkedes. Det bliver altid sværere at løse en konflikt som den her, når medierne er inde over, for så kommer der alle mulige andre vinkler på, slutter Oxfeldt.