Arkivfoto: Berit Hvassum

Politifolk udtrykker mistillid til direktøren: ‘Diktatorisk ledelsesform’

”Diktatorisk ledelsform uden inddragelse af ledere og medarbejdere.”

Sådan lyder det fra medarbejdere fra Bornholms Politis afdelinger vagthavendegruppen, operativstøtten og beredskabet i et brev til Rigspolitiet. Her slår medarbejderne det fast, at de ikke længere har tillid til den relativt nye politidirektør Kit Claudi Grøn-Iversen.

Bornholms Tidende er via dagbladet BT kommet i besiddelse af brevet, og her hedder det blandt andet, at ”motivationen og trivslen hos medarbejderne er i frit fald”.

Tillidsrepræsentant og formand for politforeningen hos Bornholms Politi, Michael Mortensen, bekræfter over for Bornholms Tidende brevet. Han fortæller, at man nu har sat Rigspolitiet og Politiforbundet ind i sagen, og at man herfra håber at få hjælp til at få problemerne løst.

– Hun (Kit Claudi Grøn-Iversen, red.) har jo en historie, siger Michael Mortensen om situationen.

Politidirektøren fik således en hård start hos Fyns Politi i 2015, hvor hun også måtte igennem en periode, hvor op mod 600 politifolk udtrykte mistillid til hende som chef.

Foreningen afbrød i en periode samarbejdet, som blev beskrevet som ”illusorisk, anstrengt, langt fra reelt og uden vilje til medinddragelse”.

Hendes historie in mente – har hun fået lang nok snor på Bornholm?

– Det er medlemmernes opfattelse, ja, siger Michael Mortensen.

 

 

Direktøren: Jeg tager det alvorligt

Det er dagbladet BT, der har fået mailen fra Bornholms Politi, hvis medarbejdere altså har inddraget forbundet og Rigspolitiet. I en mail til BT skriver politidirektør Kit Claudi Grøn-Iversen:

”Jeg er bekendt med kritikken og lytter til den. Jeg tager situationen alvorligt. Rigspolitiet har iværksat et mæglingsarbejde, som jeg deltager aktivt i, og finder det derfor naturligt at holde sagen internt.”

16 måneders ansættelse

Kit Claudi Grøn-Iversen har siden 1. august 2018 været direktør hos Bornholms Politi, men at dømme efter medarbejderne på stationen har det altså ikke været 16 gode måneder.

Konkret nævnes to punkter, hvor utilfredsheden er stor, i medarbejdernes brev til Rigspolitiet:

– 1. Politidirektørens helt klare manglende koordinering og samarbejde med lederne om den overordnede strategi for politikredsen. Uenigheden er lysende klar for medarbejderne, og kommer gentagne gange til udtryk ved en total mangel på loyalitet overfor ledelsesgrundlaget. Leadership pipeline er herunder fuldstændig fraværende.

– 2. Diktatorisk ledesesform uden inddragelse af ledere og medarbejdere. En ledelsesform, der i høj grad skaber en magtdistance, der på ingen måde passer ind i en moderne dansk arbejdskultur, og i stedet kun hæmmer ethvert samarbejde og ødelægger trivslen og tilliden hos medarbejderne.

De to punkter kommer blandt andet til udtryk ved, at politidirektøren spontant blander sig i sagsbehandling og driftsopgaver længere nede i organisationen, skriver medarbejderne.

De fortæller også, at direktøren har ”organisatoriske kæledægger”, og at hun udskælder ledere og medarbejdere i fuld offentlighed. Derudover tåler hun ikke ”kritiske ytringer af snart sagt enhver karakter”, lyder det fra medarbejderne.

– Politidirektørens ledelsesform anses derfor  af medarbejderene ved Bornholms Politi som ødelæggende nedbrydende for arbejdsmiljøet.

– Der er derfor ikke længere tillid til hende som organisatorisk leder, hedder det i brevet til Rigspolitiet.

Michael Mortensen fra Bornholms Politi fortæller, at det er ”en stor medlemskare”, der står bag brevet. Da det angiveligt er svært at samle alle medarbejdere på én gang, kan han ikke fortælle, om det er en samlet medarbejderskare, der udtrykker mistillid til politidirektøren.

Bornholms Tidende har forsøgt at få en kommentar fra Kit Claudi Grøn-Iversen, men det har tirsdag middag ikke været muligt.