Foto: TV2

Tinka i Tidende: De søgte en skuespiller…

Velkommen til Tinkas julekalender på Tidende.dk:

2. I 2017 spillede du Tinka i TV 2’s julekalender ”Tinkas juleeventyr”, hvordan fik du rollen?

– Jeg så først et opslag, hvor jeg så, at de søgte en skuespiller til rollen, men slog det straks hen, da jeg så at det var cirka fire måneder, jeg skulle være væk fra skolen. Jeg har jo før være væk fra skole med andre optagelser, men det længste fravær, var cirka to måneder med ”Pendlerkids”.

– Dette var dobbelt så lang tid at være væk, og jeg gik i 7. klasse, hvor det kunne være sværere at indhente det tabte pensum. Så jeg droppede simpelthen at ansøge rollen. Men så en dag ringede casteren til mig om spurgte, om jeg ikke havde lyst til at komme til casting på rollen, og der kunne jeg simpelthen ikke sige nej. Jeg tænkte: Nu gør jeg det! Og hvis jeg får rollen, så må der være en mening med det!

 

 

Josephine Chavarria Højbjerg er opvokset i Rønne, men sin unge alder til trods er hun allerede kendt over det ganske land fra de tv- og filmproduktioner, hun har spillet med i.

Tænder man for TV2 i december, kan man opleve hende i årets julekalender ”Tinka og Kongespillet”, hvor Josephine spiller hovedrollen som nissen Tinka.

Samme rolle spillede hun i 2017 i ”Tinkas Juleeventyr”.

Hun er 16 år gammel og indledte allerede som otteårig sin skuespillerkarriere, da hun var med i DR-børneserien ”Pendlerkids”. Senere har hun været med i DR-serien ”Klassen” og i ”Bubbers Juleshow”, hun har medvirket i nogle afsnit af krimiserien ”Broen III”, ungdomsserien Første gang og spillet med i ungdomsactionfilmen ”Hacker”, hvor hun havde en af hovedrollerne.