Fotos: Berit Hvassum

Ny butik i Svaneke: Det er virksomhedens nye hovedkontor

Fredag åbnede den ny butik Organic Working Design Studio & Store i Nansensgade i Svaneke.

Børne- og babytøj fyldte bøjler og borde, og indehaverne René Lund og Ingeborg Griegel holdt åbent hus for at fortælle om ideen med butikken med det lange navn.

For selv om man selvfølgelig kan gå ind fra gaden og købe børnetøj, så er det mere end en butik, fortæller de.

– Det er virksomhedens nye hovedkontor, forklarer René Lund.

Tidligere lå virksomheden i Nexø, men de to designere har valgt at rykke til Svaneke.

– Vi kan li’ den vibe, energi og stemming, der er i Svaneke indenfor håndværk, og vil her kunne vise vores arbejde fra ide til færdigt produkt et og samme sted. Derudover er det også godt at få rystet posen lidt, og vi vil også gerne udvikle os, forklarer Ingeborg Griegel.

Virksomheden har dog stadig et lager og håndterer sin webshop fra lokaler i Nexø.

Den ny butik ligger ved siden af Dagli’Brugsen i Svaneke i et helt nyindrettet lokale, og i og med, at de to designere dagligt vil arbejde her, så vil butikken være med til at bidrage til det helårsåbne Svaneke.

 

Det er os selv, der står
i butikken, og du vil kunne
følge med i vores tanker
om nye designs

 

– Vi skal selvfølgelig lige føle os frem, men vi regner med at have åbent de fleste dage, siger René Lund.

Butikken vil forhandle tøjbrandene Okker-Gokker Organic, Valhalla Reunion Gudhjem samt the organic wear alt sammen designet af Ingeborg Griegel.

Ingeborg Griegel og René Lunds ide er at skabe et nyt og anderledes univers, som giver kunderne mulighed for også at få et kig med i den kreative proces omkring at skabe næste kollektion.

– Det er os selv, der står i butikken, og du vil kunne følge med i vores tanker om nye designs. Vi tager selv ud på fabrikkerne og starter produktionen op, og følger dermed vores varer fra første stregtegning til det er færdigproduceret, og hænger på en bøjle i butikken. Vi vil gerne give vores kunder oplevelsen af at komme helt tæt på produktet og designeren bag, forklarer de.

 

 

Hård branche

Konceptet er også et fremadrettet forsøg på at imødegå, at flere og flere handler på nettet.

– Tøjbranchen er hård, og vi hverken kan eller vil konkurrere med masseproduceret tøj. Samtidig oplever vi ændrede handelsmønstre, og at flere og flere fysiske butikker lukker, derfor er vi nødt til at tage skeen i den anden hånd og tænke anderledes.

At tænke anderledes betyder et opgør med den traditionelle måde at drive forretning på. Vi har droppet det fordyrende mellemled, og fremover sker al tøjsalg via egen webshop og butikken i Svaneke. Ved at spare forhandlerleddet væk, har vi kunnet sænke priserne på vores økologiske og GOTS certificerede tøj, så alle har mulighed for at købe økologisk og bæredygtigt tøj, forklarer de.