Foto: Berit Hvassum
FOR ABONNENTER

Gadeteaterfestival får igen Hasle som base

Bornholms Internationale Gadeteater Festival får også i 2020 – i dagene 23.-26. juli – sin base i Hasle.

– Vi var meget glade for samarbejdet med Hasle i sommer. Nu har vi gjort os en masse erfaringer, og mange ting bliver nemmere for os næste år, siger Kirsten Mortensen, sekretær i Teaterforeningen Bornholm, som arrangerer festivalen.

Den internationale gadeteaterfestival blev startet i 2011 af den internationale gadeteatergruppe Dansk Rakkerpak i et samarbejde med  Teaterforeningen Bornholm. Siden har den vokset sig større og er blevet en fast tradition i det bornholmske sommerliv.

Samme koncept

Teaterforeningen prøvede i år noget nyt, da man lod festivalen have Hasle som sin base. Indtil i år havde Hasle ellers ikke været blandt de byer, hvor der var forestillinger.

Det skete nu i et samarbejde med Hasle Byting, som stillede med frivillige hjælpere. Det faldt så heldigt ud, at man i teaterforeningen vil forsøge at gentage succesen.

– Vi håber på samme koncept, hvor alle vores artister indkvarteres på Hotel Herold. Det ligger dejligt centralt, og så kan de gå tilbage og spise og have det som udgangspunkt. Det er vigtigt ved en festival, at man er samlet, så man kan netværke og se hinandens forestillinger. Det skaber en god stemning, og det gør det også hyggeligt for vores hjælpere at være med, siger Kirsten Mortensen.

Kirsten Mortensen regner med, at der ligesom i sommer vil være forestillinger på steder som Hasle Havn, ved røgeriet og Grønbechs Gård.

– Vi starter torsdag med den store, flotte indledningscabaret, som vi satser på skal blive endnu bedre, fordi festivalen har 10 års jubilæum, tilføjer hun.

Der bliver ligesom i 2019 også enkelte forestillinger i Gudhjem og Rønne.

Søger penge

– Vi er selvfølgelig lidt forsigtige med at melde alt for meget ud, for vi har ikke fået nogen penge endnu. Vi har ansøgninger liggende hos Statens Kunstfond og Sparekassen Bornholms Fond. Vi håber at få besked inden jul fra begge fonde. Men vi kan ikke vente med at planlægge, så vi er i gang med at kontakte grupper, og det ser rigtig fint ud, siger Kirsten Mortensen.

Hasle Byting havde gadeteaterfestivalen på dagsordenen ved bestyrelsesmødet forleden og skriver i referatet:

”Stor succes med gadeteaterfestivalen. Bytinget samarbejder gerne igen med teaterforeningen i 2020”.