Foto: Berit Hvassum

Forslag: Lav en midlertidig åbning af Østre Skole

Regionskommunen har ret til at bruge den tidligere Østre Skole i Rønne, som den vil. En mulighed kunne være at åbne skolen midlertidigt for foreninger, der enten mangler eller ønsker et lokale i Rønne.

Det mener Ole Dreyer, der er formand for folkeoplysningsudvalget.

– Jeg er udmærket klar over, at kommunen ikke vælter sig i penge, men jeg synes også, at når man har nogle rammer, så bør man bruge de rammer, indtil de rammer skal bruges til noget andet. Jeg synes, det havde været rigtig ok, at man havde brugt Østre Skole, indtil man vidste, hvad dens fremtid er, siger han og pointerer, at det er hans personlige holdning.

Det er ikke noget, folkeoplysningsudvalget, som han er formand for, har drøftet.

Aktuelt er det sådan, at tre foreninger stadig har til huse i de tidligere skolebygninger, og de har alle fået at vide, at de skal være ude med 14 dages varsel, hvis Østre Skole bliver solgt.