Foto: TV2
FOR ABONNENTER

Tinka i Tidende: Sådan startede det hele

Velkommen til Tinkas julekalender på Tidende.dk:

1. Josephine, du var allerede som otteårig på skærmen i DR-børneserien ”Pendlerkids”? Hvordan kom det i stand?

– Vi var i København, og der så vi et opslag om en casting. Jeg har siden, jeg var helt lille, sagt, at jeg ville være med i en film, og derfor sagde jeg til min mor, at der ville jeg hen.

– Vi tog derhen, og jeg gik til første casting, egentlig til Rikke-rollen først, men gik så videre til anden casting, hvor jeg både skulle til casting på både Rikke-rollen og Pil-rollen. Der gik jeg heldigvis også videre og efter i alt fire castings, ringede de mig op og sagde, at jeg havde fået Pil-rollen. Jeg blev så glad!

 

 

Josephine Chavarria Højbjerg er opvokset i Rønne, men sin unge alder til trods er hun allerede kendt over det ganske land fra de tv- og filmproduktioner, hun har spillet med i.

Tænder man for TV2 i december, kan man opleve hende i årets julekalender ”Tinka og Kongespillet”, hvor Josephine spiller hovedrollen som nissen Tinka.

Samme rolle spillede hun i 2017 i ”Tinkas Juleeventyr”.

Hun er 16 år gammel og indledte allerede som otteårig sin skuespillerkarriere, da hun var med i DR-børneserien ”Pendlerkids”. Senere har hun været med i DR-serien ”Klassen” og i ”Bubbers Juleshow”, hun har medvirket i nogle afsnit af krimiserien ”Broen III”, ungdomsserien Første gang og spillet med i ungdomsactionfilmen ”Hacker”, hvor hun havde en af hovedrollerne.