Bente Johansen. Foto: Jens-Erik Larsen

Producenter bakker op om slagtehus

Dyrlæge og svineavler Bente Johansen har de sidste dage arbejdet intensivt på at samle støtter blandt de små kødproducenter på Bornholm til at bakke op om en fortsat drift af slagteriet på Hallegård.

Hun havde sat en frist fredag aften, og efter et par dages hektisk arbejde kunne hun i dag sende en underskrevet hensigtserklæring til ejerkredsen bag Hallegaard. Tolv – både mindre og større – producenter har indtil nu skrevet under på, at de vil levere dyr til slagteriet på Hallegård, hvis det videreføres.

– Og jeg ved, der er adskillige flere, så der er stor opbakning, siger Bente Johansen til Bornholms Tidende. – Dog vil det kræve, at producenterne kan få mulighed for at få kødet skåret op, pakket og indfrosset.

Ejergruppen bag slagteriet holdt generalforsamling i dag, og Bente Johansen fortæller at hun har fået en tilbagemelding på producenternes henvendelse, og at den blev positivt modtaget.

Målet var at samle forhåndstilkendegivelser fra mindst ti leverandører, der er interesseret i at bruge faciliteterne på Hallegård til såkaldt returslagteri, det vil sige slagtning af dyr, som avleren efterfølgende får tilbage i salgsklar opskæring og indpakning. Samt af have planen klar inden ejerkredsen bag Hallegård holdt generalforsamling her til morgen, så producenternes tilkendegivelse kunne være med til at påvirke ejernes beslutning i positiv retning.

Bente Johansen er fortsat optimistisk i forhold til udsigterne for at slagteriet bliver drevet videre.

– Ikke en af de producenter, jeg har nået at tale med, har sagt nej, siger Bente Johansen.