Foto: Berit Hvassum

Miljøministeren indvier nyt vandværk

– Vores miljøminister, Lea Wermelin, kommer og indvier vandværket. Den idé var hun straks med på, da jeg fik fat i hende, siger en glad formand for Klemensker Vandværk, Ralph Kofoed.

Indvielsen af det nye vandværk finder sted lørdag den 7. december kl. 10. Det nye, store vandværk til 12 mio. kr. er bygget ved siden af det gamle i Søsende. Selve byggeriet stod færdigt tidligt på efteråret, og siden er der blevet arbejdet med tilslutning af indgående rør fra boringerne og udgående rør til beboerne, at få al teknikken til at fungere, og område for område få tilsluttet værkets godt 900 andelshavere.

– Det nye værk har kørt en måneds tid, og vandanalyserne er gode. Derfor har vi af vores tilsynsmyndighed lige fået lov at demontere de midlertidigt opsatte UV-filtre, som skulle fjerne eventuelle biologiske urenheder, siger Ralph Kofoed.

– Den største opgave i den kommende uge bliver at få lukket hullerne til rundt omkring og få området til at se pænt ud til indvielsen, siger formanden.

Åbent værk

Andelshavere, forbrugere, kommunalbestyrelsen, som har bevilget en kommunegaranti til optagelse af lån, og andre interesserede er inviteret.

Efter ministerens indvielse er der åbent værk, så man kan se, hvad der foregår bag murene. Designer af værket, Karsten Jensen fra firmaet Danwatec og leverandør af styringsautomatiken, Peter Poulsen fra Exergi automation, vil være til stede for at informere.

 

 

– Vores forening, Danske Vandværker, vil også være der og svarer gerne på spørgsmål. Det gør bestyrelsesmedlemmer, kasserer og bestyrer naturligvis også, siger Ralph Kofoed.

– Der vil være et mindre traktement, og vi arbejder også på at skaffe lidt underholdning, oplyser vandværksformanden.

Selvforsynende

Sideløbende med byggeriet af det nye vandværk har man været i gang med at etablere dels nye boringer og dels optimere gamle boringer. Den indsats gør, at man fremover regner med at kunne være selvforsynende med vand, således at man ikke behøver at købe forsyninger fra Hasle Vandværk.