Foto: Berit Hvassum

BornFiber justerer på hastigheder og priser

– Gennemsnitsdanskerens behov for båndbredde stiger med mellem 40 og 60 procent om året i øjeblikket. Så der skal mere og mere båndbredde til, siger Kristian Sørensen, administrerende direktør i Born Fiber, og tilføjer, at det primært er streamingtjenesterne, der driver behovet.

Den haslebaserede virksomhed, der har rullet højhastighedsbredbånd til det meste af Bornholm, har netop udsendt meddelelser om bredbåndsændringer fra 1. januar til de mange kunder. En del kunder kan glæde sig over at få fordoblet hastigheden til uændret pris, mens andre kommer til at betale mere for en bedre forbindelse.

Øgede omkostninger

– Det gør vi, fordi den forbindelse, der hedder Basic, blev sat op i hastighed og pris for halvandet år siden som den eneste på det tidspunkt. Så vi gør det på denne måde for at undgå, at en kundegruppe får to prisstigninger inden for relativt kort tid. De andre forbindelser har ikke været sat op i pris før, forklarer Kristian Sørensen.

Det er næsten halvdelen af Born Fibers kunder, der har Basic-forbindelsen. De tre øvrige bredbåndsprodukter stiger i pris, men altså for en øget hastighed.

– Vores omkostninger stiger med et sted mellem to og fire procent om året. Så denne gang har vi valgt at sætte priserne op med mellem fire og ni procent, og det er første gang i tre et halvt år, at vi sætter priserne op for de fleste af produkterne. Vi vil ikke gøre det hvert år, men på et tidspunkt bliver vi nødt til det, siger Kristian Sørensen.

Godt rustet

Direktøren siger, at Born Fiber er godt rustet til fremtidige behov på området:

– Vi vil altid prøve at tilbyde de båndbredder, kunderne efterspørger, og en af de gode ting ved fibernettet er, at vi kan opgradere hastighederne næsten uendeligt. Det betyder ikke, at vi vil sætte priserne op hele tiden, og vi har også tidligere øget hastigheden, uden at sætte priserne op, for bare at sørge for, at kunderne har et produkt, de er glade for, siger Kristian Sørensen.

Born Fiber leverer også trådløst internet via antenne, og her har man ændret og forenklet udbuddet til tre produkter. Der er ikke prisændringer på fastnettelefoni.

Mange bornholmske fibernetkunder får deres tv fra Waoo, og her kommer der også ændringer fra nytår. De fire tv-pakker stiger 10-30 kr. om måneden. Det skyldes aftaler mellem rettighedshavere og udbydere, fremgår det af en pressemeddelelse.