Arkivfoto: Berit Hvassum

Stærke folk vraget til kommunens nye klimaudvalg

Både Rønne Vand og Varmes direktør Erik Steen Andersen og Energi Østs indehaver Steffen Olsen ville gerne være med i kommunens nye udvalg for klima og bæredygtighed. Men ingen af de to kommer med. Det står klart efter kommunalbestyrelsens møde torsdag aften.

Blandt Bornholms erhvervsfolk ville også blandt andre direktør Pernille Bülow og hoteldirektør Benny Schou gerne være med i afløseren for det politiske udvalg, der blev ledet af tidligere viceborgmester Anne Thomas (AL). Henholdsvis Dansk Industri på Bornholm og Horesta Bornholm havde indstillet dem til at være med i det nye udvalg.

Men heller ingen af de to kommer med.

Hos Bornholms Landbrug & Fødevarer bliver formand Lars-Ole Hjorth-Larsen forbigået, og selvom underdirektør Louise Pihl fra Dansk Byggeri var indstillet på at rejse frem og tilbage til møder ovrefra, bliver hun heller ikke medlem af udvalget. Det samme gælder for Green Solution Houses direktør Trine Richter.

Det skyldes, at både de bornholmske energiproducenter og Bornholms erhvervsliv hver kun får én plads i det kommende udvalg, der får til opgave at rådgive kommunalbestyrelsen og udarbejde oplæg til Bornholms kommende energipolitik og en plan for grøn transport på Bornholm.

Medlemmer bliver i stedet afdelingschef Klaus Vesløv fra Bornholms Energi og Forsyning og Stine Mikkelsen, medlem af bestyrelsen for Bornholms Landbrug & Fødevarer. Det betyder, at hverken industrien eller turisterhvervet vil blive repræsenteret i lokalpolitikernes nye rådgivende udvalg.

Kommunalbestyrelsen havde på forhånd udpeget Søren Schow (V) og Kirsten Wendell (S) som medlemmer, ligesom det allerede før torsdag aftens møde lå fast, at udvalgets formand bliver Maria Hach (AL). Hun får formandsposten, fordi Anne Thomas (AL) var formand for det tidligere udvalg for klima og bæredygtighed.

Udvalget får desuden plads til to borgere. Efter at 15 havde søgt om at blive medlem faldt kommunalbestyrelsens valg på Helle Munk Ravnsborg og Alex Speed Kjeldsen.

– Tusind tak for de mange gode ansøgninger. Det har været en fornøjelse at læse de ansøgninger, der er kommet fra så mange engagerede borgere. Derfor har det også været en svær opgave, sagde borgmester Winni Grosbøll (S).

– Vi vil sende et takkebrev til alle ansøgerne og spørge, om vi også må bruge dem i forbindelse med det her arbejde, tilføjede hun.

Det nye udvalg holder sit første møde den 16. december.