Arkivfoto: Berit Hvassum

Ejerne kan ikke blive enige om konkurs på Hallegaard

Den konkurs, som ejerne bag Hallegård varslede i sidste uge, er endnu ikke indgivet, for ejerne kan ikke blive enige.

På den ene side forklarer Hallegårds grundlægger, Jørgen Christensen, at han ikke ved, hvad den aktuelle status er på konkursbegæringen. På den anden side hævder folkene bag Kadeau, som er storaktionærer i Hallegård, at Jørgen Christensen står i vejen for at selskabet bag Hallegård kan indgive sin egen konkursbegæring.

Ifølge CVR-registret kontrollerer Jørgen Christensen 50,76 procent af aktierne i selskabet Hallegård Drift Aps og har dermed kontrol over selskabet.

Det hævder han imidlertid selv, ikke er tilfældet.

– Det er rigtigt, at det ser sådan ud på papiret, men på grund af en kapitaludvidelse, som endnu ikke er blevet registreret, så bestemmer jeg ikke noget mere, fortæller han til Bornholms Tidende.

Afviser at stå i vejen

Han afviser dermed også, at det er ham, der står i vejen for, at selskabet selv kan indgive en konkursbegæring.

– Jeg ved ikke, hvad der sker. Jeg ved bare, at der ikke er flere penge til drift, og at der ikke er penge til at udbetale løn, så hvis konkursbegæringen ikke kommer fra selskabet, så kommer den fra de medarbejdere, som ikke kan få løn, siger Jørgen Christensen.

En konkursbegæring fra lønmodtagerne kan imidlertid nå at blive overhalet indenom, for ifølge Michael Mortensen, som er økonomiansvarlig i Kadeau-koncernen, og som har ansvaret for at administrere det nu lukkede Hallegård, vil konkursbegæringen komme fra et af de andre selskaber i Kadeau-koncernen.

– Jørgen Christensen vil ikke være med til at indgive en egenbegæring, og derfor ender det med at blive en kreditorbegæring fra et af  Kadeaus selskaber, som har et stort tilgodehavende hos Hallegård, forklarer han til Bornholms Tidende.

 

Foto: Berit Hvassum

 

Usikkerhed om leverancer

Ifølge Jørgen Christensen er der varer nok på Hallegårds lager til at honorere alle de ordrer, der allerede ligger i selskabet.

Han fortæller endvidere, at der også bør være varer nok til de kunder, som endnu ikke har lagt en ordre, netop fordi der er blevet produceret til at imødekomme den store efterspørgsel i julemåneden, og fordi det var planlagt, at Hallegård skulle deltage i messen Bornholm i Hillerød, der holdes i den kommende weekend.

– Det kræver bare, at der kommer en kurator på, som kan tage stilling til, om varerne må sælges, forklarer han.