Foto: Jens-Erik Larsen

Nu indfører kommunen p-licenser ved Campus Bornholm

Det har længe været et ønske blandt naboer til Campus Bornholm i Rønne at kunne være sikker på at kunne parkere i området. Derfor har kommunens natur- og miljøudvalg besluttet at indføre en ordning med parkeringslicenser, som naboer og erhvervsdrivende kan rekvirere hos regionskommunen.

Kombineret med en parkeringsforbudszone og en hastighedszone er det kommunens bud på en løsning på de nuværende udfordringer med parkering i området.

Samtidig skal det ses som en skærpelse af sikkerheden.

I december sætter kommunen gang i arbejdet med at etablere skiltning af hastighedszonen og helleanlæg, der skal sætte hastigheden ned. Selve parkeringsforbudszonen bliver indført den 9. december, og arbejdet med opsætningen bliver udført i ugen op til. Det fremgår af kommunens hjemmeside.

 

 

Regionskommunen indfører hastighedsbegrænsning og parkeringsforbud i området omkring Campus Bornholm. Illustration: BRK

 

 

Parkering på egen grund

På hverdage kommer parkeringsforbuddet til at gælde fra klokken 9.30 om formiddagen til klokken 14 om eftermiddagen, altså i tidsrummet hvor ansatte og studerende på Campus Bornholm har et parkeringsbehov.

Som beboer eller erhvervsdrivende i området har man mulighed for at søge en parkeringslicens, som giver adgang til at parkere på de offentlige veje i området på alle tider af døgnet.

Hvis man kun parkerer på egen grund, er det ikke nødvendigt at have en parkeringslicens, men har man ofte gæster i det tidsrum, hvor der er parkeringsforbud, kan man overveje at anskaffe en parkeringslicens. Så kan ens eget køretøj holde på offentlig vej, mens gæsterne parkerer på grund.

Parkeringslicenser givet i 2019 gælder for resten af 2019 og 2020. Licenserne kan købes hos Natur, Miljø og Fritid.Hastighedszonen på 40 kilometer i timen bliver etableret i hele parkeringsforbudszonen og på hele Malmøvej og Ystadvej.