Fotos: Realmæglerne

Helt særlig ejendom til salg

Til salg-skiltet er kommet op på en helt særlig ejendom i Nexø. Nemlig det store gule hus på hjørnet af Havnegade og Kalkbrænderivej.

Huset er ejet af Bornholms Regionskommune og har været børneinstitution.

Her har nexøbørn i flere generationer gået i børnehave og vuggestue, senest havde institutionen navnet Karlsvognen.

Ejendommen er netop blevet sat til salg hos Realmæglerne, oplyser ejendomsmægler Gurli Hansen.

Den store iøjnefaldende ejendom bliver omregistreret, så den sælges som privatbolig, og den kommer på Boligsiden lige så snart, det rent tekniske er på plads med ændringen fra erhverv til bolig, fortæller Gurli Hansen, der sælger bygningen for Bornholms Regionskommune.

– Da jeg satte til salg-skiltet på den nu til morgen, kom en forbipasserende, som hurtigt gav udtryk for, at her må der gerne komme en bed & breakfast – det har Nexø brug for, og en sådan vil blive taget imod med kyshånd, fortæller hun.

 


Den tidligere børnehave blev i 2016 istandsat til flygtningeboliger, så der er  helt nyt køkken.

 

Mange kvadratmeter

I hvert fald er der god plads i den tidligere børnehave.

Karlsvognen ligger på Havnegade 70, og er på 244 m2 plus 84 m2 kælder og 51 m2 udnyttet tagetage, og en grund på 2.660. Den udbydes til salg for 1.085.000 kroner.

Regionskommunen meddelte allerede i januar, at den tidligere kommunale børnehave ville blive sat til salg.

Bygningen blev overflødig, da kommunen byggede Nexø Børnehus, og samlede al kommunal børnepasning i Nexø her, og Karlsvognen blev endegyldigt lukket som børnehave og vuggestue i marts 2016.

Huset er et stykke af Nexøs historie, hvor hundredevis af børn har haft deres gang. Da børnehaven lukkede, havde bygningen i over 100 år været brugt til børnepasning. Først som børneasyl og senere som børnehave og vuggestue.

Ombygget til flygtninge

I 2016 vedtog politikerne, at de tidligere børnehaver i Nexø kunne ombygges til midlertidige flygtningeboliger, og Karlsvognen blev også ombygget til flygtningeboliger til kvoteflygtninge, men blev af kapacitetsmæssige årsager ikke benyttet.

Der blev etableret fire lejligheder/ værelser med fælles køkken og bad, men de blev aldrig taget i brug, så køber af den tidligere børnehave får et helt nyt køkken med i prisen.