Foto: Allan Rieck

Klara løber sig til EM-billet

På baggrund af sine stærke præstationer i Cross Nationals i Aarhus i weekenden og ved NM i cross i Finland for to uger siden er Vikings unge løber Klara Hansen i dag blevet udtaget til den seks mand store U20-trup, som skal repræsentere Danmark ved EM i cross i Lissabon den 8. december.

For den kun 16-årige Vikingpige bliver der nu mulighed for at træde ind på en endnu større international løbescene sammenlignet med NM i Finland for nylig.

– Jeg glæder mig så meget. Jeg håbede meget på at komme med til EM, for jeg synes, det var en kæmpe oplevelse at være med landsholdet i Finland. Men samtidig vidste jeg, at der er mange andre gode løbere, som også gør det godt, og at konkurrencen om at blive udtaget ville være hård, fortæller Klara Hansen.

– Lige nu synes jeg måske, det går lige rigeligt stærkt nok. Først NM og nu EM. Som jeg har sagt tidligere, så har Klare stadig tre år tilbage i U20-klassen, siger hendes far og træner, Teddy Hansen.

– Nu handler det bare om at gøre, som vi plejer, og ikke blive grebet af en stemning. En her og nu-udfordring bliver det fior eksempel, at Klara faktisk først kommer hjem fra træningsophold på La Santa, når landsholdet er rejst til Lissabon. Men det er logistik, og det er selvfølgelig trænerens problem. Det problem må jeg finde en løsning på, tilføjer Teddy Hansen.