Fotos: Anette Vestergaard

Huset på kanten

Fantastisk udsigt og 17 meters næsten frit fald til stranden.

Det er, hvad de nye ejere får fra et sommerhus, der i øjeblikket er under opførsel på Sdr. Landevej, midtvejs mellem Arnager og Sose. Det er en strækning, hvor havet langsomt æder sig ind i klinten, og sidste år måtte den tidligere ejer sige farvel til halvdelen af haven, da fire meter af klinten forsvandt i dybet som følge af erosion.

Men den nye ejer er opmærksom på problemet, fortæller Sebastian Lund, ansat hos Jens Møller, Gudhjem, der i øjeblikket er ved at lægge fundamentet til det nye sommerhus. De nye jerndragere, der skal bære huset, er således boltet fast på ni meter lange piller.

Alligevel må man sige, at det er modigt at genopføre et hus på lige præcis denne strækning. Sebastian Lunds bedsteforældre boede på Risegård, et par kilometer længere ude af Sdr. Landevej, og han har set havet æde mange hundrede meter af Bornholms vestkyst i sin levetid.

– Det er svært at sige hvor lang tid, der går, men på et eller andet tidspunkt kan det da godt være at havet tager en bid mere, siger han.