Arkivfoto: Berit Hvassum

Nu starter arbejdet med den nye færge: En håndfuld medarbejdere tager til Perth

Arbejdet med Bornholms nye færge er nu kommet så vidt, at Bornholmslinjen i næste uge for første gang sender en medarbejder til Austal-værftet i den australske by Perth for at være med i byggeriet.

Rederiets første mand på stedet bliver maskinchef Henrik Hansen. Hans første opgave bliver at godkende placeringen af nogle af færgens store dele, for eksempel maskiner og tanke.

 

Ugen efter Henrik Hansens ankomst støder endnu en af rederiets medarbejdere til ham i Perth. Dernæst er planen at holde jul i Danmark, før Bornholmslinjen fra midt i januar vil have en håndfuld medarbejdere på plads i Australien.

– Lige nu ligner det en organisation med en overordnet base i Aarhus og så et hold på fem mand, som skal skiftes til at deltage i arbejdet, når selve byggeprocessen går i gang. Holdet er ikke sat endnu. Det sker i løbet af december, fortæller Jesper Maack, der er rederiets kommunikationschef.

– De kommer til at holde øje med byggeriet og undervejs træffe beslutninger, om vi skal gå den vej eller den vej. Vi bygger en hel lille organisation op omkring byggeriet, siger han.

Express 5 bliver efter planen sat ind mellem Rønne og Ystad i foråret 2022.