Topjurist advarede Støjberg mod at adskille asylpar

For første gang offentligt bekræfter tidligere afdelingschef i Udlændinge- og Integrationsministeriet Lykke Sørensen, at hun mundtligt har advaret daværende minister Inger Støjberg på et omtalt møde 10. februar 2016.

Støjberg blev kraftigt advaret om, at det ville være ulovligt at adskille asylpar, hvor den ene var mindreårige, hvis de ikke fik en individuel vurdering af deres sag. Det pressede Støjberg ellers på for.

– Jeg var påvirket. Det er ikke hver dag en afdelingschef skal sidde med mange mennesker til stede og sige til ministeren, at hun kan sige, hvad hun vil, og skrive hvad hun vil, men danske myndigheder skal overholde reglerne, siger Lykke Sørensen.

Hun afhøres mandag af Instrukskommissionen, der undersøger Inger Støjbergs rolle i sagen om adskillelse af asylpar i 2016.

Støjberg har erkendt, at hun har fjernet forbeholdene fra en pressemeddelelse, der kom til at fungere som en instruks. Forbeholdene gik på, at hvert enkelt par havde ret til en individuelt vurdering.

/ritzau/