Restauranter efterspørger en justering af hjælpepakker

Indtil videre har de økonomiske hjælpepakker holdt hånden under blandt andet restauranterne i Danmark.

Men i takt med at restauranterne begynder at åbne for kunder igen, er der brug for at ændre i hjælpepakkerne. Det mener Horesta, som er brancheorganisation for blandt andet restauranterne og hotellerne.

– Der er stor forskel på at lukke virksomheder ned og holde hånden under dem, sammenlignet med en situation hvor man åbner igen, siger Katia Østergaard, der er administrerende direktør i Horesta.

Hun nævner som et eksempel, at hvis en restaurant i dag laver 20 procent af sin normale omsætning, så vil de eksisterende hjælpepakker kunne hjælpe med de sidste 80 procent i kompensation.

Men hvis restauranten laver 21 procent af sin normale omsætning, så rykker kompensationen et interval ned og lander på 50 procent. Dermed er der altså en forskel på 30 procentpoint, alt efter hvad restauranten omsætter for.

– Vi foreslår, at man gør intervallerne mindre. Det kunne være et sted mellem fem og ti procent, fortæller Katia Østergaard.

Ud over mindre intervaller foreslår Horesta også, at hjælpepakkerne kommer til at vare i væsentlig længere tid.

Tidligere torsdag var der godt nyt til landets restauranter, da nye retningslinjer halverer kravet om, hvor mange kvadratmeter der skal være til hver enkelt person.

Hvor der før skulle være fire kvadratmeter per person, er kravet nu sat ned til to kvadratmeter.

/ritzau/