Minister: Der har været udfordringer med testkapaciteten

Regeringen og myndighederne har længe fået kritik for de mange forskellige udmeldinger i løbet af coronakrisen for, hvem der skulle testes for coronavirus, og hvor mange der skulle testes.

I løbet af coronakrisen skiftede strategierne samt meldingerne fra myndighederne om, hvilken teststrategi der var gældende.

Derfor ville en række partier herunder Venstre gerne have sundhedsminister Magnus Heunicke (S) til på et samråd at redegøre for de mange forskellige udmeldinger, der har været under coronakrisen.

Sundhedsministeren fastslår, at der har været kapacitetsudfordringer. Der har ganske enkelt manglet test til at føre den optimale strategi:

– Det har medført, at man hele tiden måtte prioritere, hvilke grupper, der kunne testes, siger Magnus Heunicke.

– I Danmark har vi været bremset af den globale mangel på testkit. Der har været udfordringer med kapaciteten, sådan at det ikke har været praktisk muligt at teste i det omfang, vi gerne ville, siger han.

Sidenhen er testkapaciteten blevet væsentligt forbedret, påpeger ministeren. Test er samtidig en vigtig forudsætning for, at samfundet kan åbne yderligere op.

Aktuelt kan regionerne teste 10.000 om dagen, mens de hvide telte med navnet “Testcenter Danmark” også kan teste 10.000 om dagen, pointerer ministeren på samrådet.

/ritzau/