Samtaler skal give motivation hos hjemsendte gymnasieelever

En stor del af landets gymnasieelever må først vende tilbage til skolerne efter sommerferien.

Nu skal en pulje på fem millioner kroner hjælpe disse elever med at opretholde motivationen i tiden frem mod sommerferien.

Det oplyser Børne- og Undervisningsministeriet i en pressemeddelelse.

– Jeg ved, det var en kedelig besked for dem på første og andet år, at de ikke kunne komme tilbage, og at der er steder, hvor det er svært at blive ved med at holde motivation i top.

– Forhåbentligt kan de nye tiltag hjælpe, siger børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) i pressemeddelelsen.

Pengene i puljen skal blandt andet gå til styrket vejledning. Det kan være samtaler mellem den enkelte lærer og elev om alt fra lektier til de tanker, der fylder meget hos eleven på grund af situationen.

Derudover vil eleverne også få tidligere besked om, hvilke af prøverne i deres eksamensplan der er aflyst. Fra mandag 18. maj vil eleverne kunne få besked om, i hvilke fag deres årskarakter vil tælle dobbelt.

Det sidste har ifølge ministeriet været efterspurgt af eleverne selv og skal være med til at give en ekstra motivation i den virtuelle undervisning.

Når de ældste årgange på gymnasierne om nogle uger skal til eksamen, så opfordrer Børne- og Undervisningsministeriet til, at skolerne forsøger at lade eleverne afslutte forløbet med den mundtlige prøve.

På den måde kan eleverne på trods af coronasituationen få oplevelsen med at få studenterhuen på.

Ministeriet oplyser desuden, at det vil komme med nogle eksempler på, hvordan studentereksamen kan blive fejret.

Siden første fase af genåbningen af Danmark har de ældste årgange på landets gymnasier kunnet få undervisning på skolerne.

Alle andre årgange må dog vente til efter sommerferien som en del af fase fire i genåbningen.

/ritzau/