Støttepartier kræver stop for DR-besparelser før medieforhandlinger

Tophistorien er skrevet og udgivet af Altinget. Ritzau må ikke krediteres.

INFO: Anvendelse forudsætter accept af vilkårene i bunden.

**** RITZAUS TOPHISTORIETJENESTE ****

Regeringens tre støttepartier truer med ikke at gå med i en medieaftale med regeringen, hvis de bebudede DR-besparelser på 255 millioner gennemføres.

Det skriver Altinget.

”Den første sparerunde på DR er gennemført. Som minimum skal vi stoppe den anden runde,” siger Enhedslistens medieordfører, Søren Søndergaard, til Altinget.

Samme melding kommer fra De Radikales medieordfører, Jens Rohde, der understreger, at alle regeringens støttepartier står “fuldstændig last og brast” i det her spørgsmål.

”Hvis ministeren ikke vil annullere DR-besparelserne, så må hun lave sit forlig med Venstre og DF. Det medvirker vi simpelthen ikke til,” siger han til Altinget, mens man i SF forklarer, at spørgsmålet er af højeste prioritet.

”Jeg har svært ved at se os selv i en aftale, medmindre anden sparerunde bliver rullet tilbage. Det er det absolut vigtigste for os,” siger Jacob Mark (SF).

Reaktionerne kommer efter, at kulturminister Joy Mogensen (S) i weekenden satte ord på udfordringerne op til de kommende medieforhandlinger i en kronik i Jyllands-Posten.

Her gentog ministeren, at hun ikke vil være ”tilbagerulningsminister” og understregede, at hun ikke vil love ændringer i de kommende besparelser på DR, hvilket undrer i SF.

”Det er noget polemisk at sige, at hun ikke vil være tilbagerulningsminister. DR har præsenteret en udviklingsplan, som de vil kunne arbejde videre med, hvis anden sparerunde skrottes. Hun kunne også sige, at hun var den minister, der gav DR ro,” lyder det fra Jacob Mark.

Støttepartierne er i øvrigt skuffede over, at kulturministeren endnu ikke har inviteret til forhandlinger.

Jens Rohde, der i sidste uge bad ministeren om at skitsere en køreplan for forhandlingerne, tolker nu ministerens tøven som, at hun ikke vil forhandle før til efteråret, hvilket han kalder ”en uholdbar situation”.

”Jeg ser det også som et tillidsbrud, fordi vi efter valget kiggede hinanden i øjnene og blev enige om, at forhandlingerne skulle være her i foråret,” siger han til Altinget.

https://www.altinget.dk/artikel/190874-stoettepartier-kraever-stop-for-dr-besparelser-foer-medieforhandlinger

Redaktionel kontakt:
Cecilie Gormsen
tlf.: +4531477270
e-mail: [email protected]

**** DENNE ARTIKEL OG BILLEDMATERIALE ER VIDEREFORMIDLET AF RITZAUS BUREAU PÅ VEGNE AF Altinget ****

Betingelser for brug af materiale fra Ritzaus Tophistorietjeneste:

– Forkortelser kan foretages i overensstemmelse med god citatskik.

– En artikel må forkortes, men ikke tilføjes stramninger eller udtryk, som afsenderen ikke kan stå inde for.

– Det skal tydeligt fremgå, hvilket medie artiklen kommer fra. Ansvaret herfor ligger hos mediet, der videreudnytter indholdet – også hvor afsenderen måtte have glemt at inkludere kildehenvisning ved udsendelse.

– Ritzau må ikke krediteres for artiklen eller angives som kilde.

– Materialet må ikke videreudnyttes kommercielt andet end i egne udgivelser.

– Hvis afsenderen har indsat link i artiklen, opfordres der til altid at publicere dette ved videreudnyttelse.

VIGTIGT VEDR. BRUG AF BILLEDE:

– Hvis der er tilknyttet billedmateriale til artiklen må dette anvendes i forbindelse med publicering.

– Rettigheden til anvendelse af billedet er dog udelukkende til brug i sammenhæng med nærværende tophistorie, og må således ikke arkiveres med henblik på genanvendelse i andre sammenhænge.

– Anvendelse skal altid ske med angivelse af den oplyste billedbyline (fotograf og medie)