Kritik efter Ellebæk-rapport: Personalet blev ikke hørt

Udlændingecenter Ellebæk har den seneste uge fået hård kritik af Europarådets komité til forebyggelse af tortur (CPT), efter at den på baggrund af en rapport konkluderede, at centeret “slet ikke egner sig til mennesker”.

Men nu vender eksperter kritik mod rapporten om udlændingecenteret.

Det skriver Berlingske.

For ifølge eksperterne bygger rapportens anbefalinger på et meget spinkelt grundlag. Det gælder, når kun en enkelt indsat har fortalt om et enkelt voldeligt overfald.

Samtidig er det særligt kritisabelt, at anbefalingerne udelukkende beror på den ene parts påstande – altså de afviste migranter – og ikke hører de ansattes forklaring, lyder det.

– Det er absolut rimeligt, at komitéen undersøger de psykiske aspekter af at bo på Ellebæk. Men den manglende høring af personalet strider klart med den måde, vi normalt udarbejder rapporter på i Danmark.

– Der ville vi altid som grundprincip indhente kommentar fra den anklagede inden publicering, siger centerleder og forsker i samfundsvidenskab ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole Roger Buch til Berlingske.

/ritzau/