Foto: Berit Hvassum

Se vaccinationskalender: Plejehjemsbeboere får andet stik sidst i januar

Regionskommunen oplyser, at det nu er endeligt bekræftet, at beboere på de bornholmske plejecentre vil modtage anden og sidste dosis af coronavaccinen fredag 29. januar og lørdag 30. januar.

Også plejecentermedarbejdere, der var på vagt og selv blev vaccineret, da beboerne fik første vaccinedosis i sidste uge, kan få vaccinen disse dage.

Andre medarbejdere på vagt vil ikke blive tilbudt vaccine i denne omgang, skriver kommunen på brk.dk. Der arbejdes på at gøre klar til, at alle ansatte, som hører til frontpersonalet, kan blive vaccineret, når det bliver deres tur ifølge den nationale prioriteringsliste.

Center åbner i dag

Når det bornholmske vaccinationscenter åbner i Rønne onsdag, vil de første, som inviteres indenfor, være personer over 65 år, der modtager hjælp og pleje i eget hjem. Her i begyndelsen kan 75 bornholmere vaccineres om dagen på centret.

Ifølge vaccinationskalenderen vil alle danskere kunne være vaccineret første gang i slutningen af maj, og anden dosis vil man kunne modtage i løbet af juni.

Hastigheden for udrulningen af vaccinationsprogrammet afhænger af endnu ubekræftede leverancer af vaccinen, når man kommer frem til april. Sundhedsstyrelsen forudsætter, at 90 procent af danskerne i målgruppen tager imod vaccinen.

Illustration: Sundhedsstyrelsen