Kim Holm. Privat foto

Mindeord: En stor mester har forladt denne verden

MINDEORD

Kim Holms fire sønner samt brødrene Andreasen har skrevet følgende ord i anledning af Kim Holms død:

Efter godt halvandet års sej og indædt kamp mod sygdom, tog Kim Holm sit sidste åndedrag med hele sin familie omkring sig lørdag den 9. januar 2021 klokken 19.15 efter kort tids indlæggelse på Bornholms Hospital.

I sommeren 2019 fik Kim konstateret uhelbredelig kræft. Kræften, som startede i lungerne, bredte sig gennem Kim, som til sidst måtte opgive kampen mod den.

De af os, som kender Kim, ved dog, at han ikke er typen, som smider håndklædet i ringen uden at fighte. Så gennem halvandet år gjorde Kim lige præcis dét, som han er bedst til: fightede, og fik et godt og lunt liv fyldt med oplevelser helt indtil det allersidste.

Gennem hele sit liv var Kim en sand fighter. Vel nok en af de største, som denne jord har set. Kim voksede op i Københavnsområdet, hvor han havde en tryg barndom hos sin mor og far i hjemmet, men flyttede til Bornholm i sine tidlige voksne år, hvor han stiftede familie. Hurtigt fandt man ud af, at Kim var gjort af noget særligt – og havde et fysisk talent og en vilje langt udover det sædvanlige.

I sin ungdom var det løbeskoene, som Kim tog på, når han skulle ud og sætte rekorder. Og dem var der mange af. Kim forspildte sjældent muligheden for at nævne sine mange bornholmske rekorder – og med god grund. Fire af dem – henholdsvis 800 meter, 1000 meter, en mile og 2000 meter – står nemlig stadig den dag i dag. Og takket være en indædt vilje og en enorm slutspurt, vandt Kim langt de fleste løb, som han stillede op i.

Skader tvang dog senere Kim til at lægge en meget lovende løbekarriere på hylden. Og i stedet fandt han racercyklen frem. Eller rettere: racercyklerne!

Kim var nemlig typen, som aldrig gjorde ting halvt. Og således hungrede Kim altid efter det bedste og sidste nye udstyr, hvilket bevirkede, at Kim gennem sit liv var den glade ejer af flere cykler end en mellemstor cykelforretning har lagerført. Kim var en sand stilist og gik aldrig på kompromis med kvalitet og design, og hver cykel havde matchende tøj, sko, hjelm og briller.

Kim var ligeledes en rigtig dygtig cykelrytter, og foruden sin meget store aktivitet i fællestræningerne, opnående Kim mange bornholmsmesterskaber samt flere medaljer ved de sjællandske mesterskaber i sin veterankarriere. Trods Kim faktisk har kørt under 15 minutter i det bornholmske bjergmesterskab, så var det primært på de flade tonserstykker, hvor Kim excellerede.

Sideløbende med det aktive idrætsliv var Kim i sin ungdom forbi militæret samt gjorde sig som DJ på klubberne i nattelivet. Historierne herom var rigtig mange, og Kim delte dem meget gerne med sine venner og familie. Ikke alle egner sig til disse mindeord, men os, som har set Kim folde sig ud blandt mennesker, har historierne at lune sig på, når vi for altid vil mindes Kim. Disse historier stopper vi helt sikkert ikke med at dele, når vi mødes i fremtiden.

Sidenhen drev Kim selvstændig virksomhed som maler. Det høje energiniveau tog Kim med sig på arbejdet, og både på Bornholm og i hovedstadsområdet, skulle man lede rigtig længe for at finde en mere effektiv og arbejdsom maler end Kim. I sit erhverv var Kim en succesfuld forretningsmand, som kunne se værdien i at knokle hårdt og levere varen for siden at score en fin profit på sit arbejde.

Ikke sjældent var Kim en tur sydpå med familie eller venner – eller en kombination af disse. Her trivedes Kim i høj grad, og Spaniens sol og natteliv var noget af det, som Kim satte højst pris på. I kombination med lange, hårde ture på racercyklen gjorde disse ferier til uforglemmelige for både Kim og de medrejsende.

Kim havde rigtige mange meninger om rigtig mange ting. Og aldrig var man i tvivl om, hvad Kim mente, da han gerne delte sin mening blandt de mennesker, som han omgav sig med. Kim holdte sig bestemt ikke tilbage i de sociale rum, når han med sin yderst humoristiske facon ofte tog dirigentstokken i samtaler og diskussioner. Kim accepterede, at man ikke altid var enig med ham, men gjorde altid sit ypperligste for at fortælle sin egen version af sagen.

Kim havde en meget stor omgangskreds og som det naturlige samlingspunkt og centrum, som han var, havde endnu flere en mening om ham. Kim var mester i røverhistorier og forstod at levere dem. Med indlevelse og energi var han altid et fastholdende centrum hos familie og blandt venner og vil i den grad blive savnet for dette. Kim var meget stolt af sine sønner og børnebørn og var altid glad for at fortælle om dem med stor entusiasme. Der er ingen tvivl om, at de har beriget Kims liv, og Kim forspildte aldrig chancen for at udvise sin gavmildhed med gaver, middage og fester, og hjemmet i Møllegade var altid et samlingspunkt for familien og venner.

Kim var alt dét, som mennesker ønsker sig at være. Et humørfyldt aktivt menneske, sprængfyldt med energi og med flere oplevelser i bagagen, end mange tør at drømme om. For at bruge Kims egne ord – som beskriver ham meget rammende, så havde han ”det sidste nye tøj, var rap i replikken, og så kunne han danse”.

Kim – du har nu dit sidste nye tøj på i kisten, og dansen fortsætter et andet sted end i denne verden. Andre vil nu nyde godt af din charme, dine rappe replikker og dit lune væsen. Må du fortsætte dansen.

Du er allerede en legende. Og vil ALDRIG blive glemt af din familie og dine venner.

Kim Holm efterlader sig fire sønner og syv børnebørn.

Hvil i fred, store mester!