Sara Holm Fleischer. Foto: Jacob Jepsen

‘Aftenen før min sidste dag på jobbet skrev jeg til min chef, at jeg havde fortrudt min opsigelse. Så nu bliver vi herovre’

DAGENS NAVN: Sara Holm Fleischer er nyuddannet psykolog og blev sidste år ansat i Bornholms Regionskommune. Hun flyttede til Bornholm i august, og i oktober flyttede hendes kone med. Nu har de også købt hus, og fra februar skal parret bo i Nexø sammen med deres fire perserkatte.

Hvad bragte dig til Bornholm?

– Jeg blev færdiguddannet som psykolog i januar sidste år. Da jeg begyndte at søge job, var et af de første jobopslag, jeg så, den her stilling som psykolog i PPR på Bornholm. Jeg syntes, det var et meget sympatisk opslag, hvor de efterspurgte en nyuddannet psykolog, og der stod, der var mulighed for mentorordning, og man ville ikke blive kastet ud i den dybe ende fra start af. Det kunne jeg godt lide, for det meste af tiden efterspørger arbejdsgiverne folk med mange års erfaring. Min kone, Sara, havde på det tidspunkt været mange år i det samme job og var ved at være træt af det. Derfor var jobbet her også spændende, og så virkede det som et relevant tidspunkt at gøre det her for os som par, da vi ikke er bundet af børn og institutionspladser.

Så hvornår flyttede I?

– Jeg fik jobbet, og flyttede herover i august, og senere flyttede min kone også herover. Egentlig er mit job kun et 15 måneders vikariat, så jeg havde faktisk søgt en anden stilling på Sjælland, som jeg fik, og det var meningen, at jeg skulle være startet her i januar. Men da det snerpede til hen mod jul, og i takt med at jeg afsluttede mine sager, kunne jeg mærke, at jeg blev mere og mere trist over at skulle forlade Bornholm. Jeg havde fået nogle virkelig gode venskaber og nogle dejlige kolleger, som jeg ikke havde lyst til at sige farvel til. Så aftenen før min sidste dag på jobbet skrev jeg en mail til min chef og fortalte, at jeg havde fortrudt min opsigelse. Så nu bliver vi herovre. Vi har købt hus i Nexø, som vi flytter ind i 1. februar. Mit vikariat løber indtil slutningen af oktober. Så må vi se, hvad der sker derefter.

For nylig lavede du et opslag på Nexøs Facebook-side, hvor du præsenterede dig selv. Det gav rigtig mange likes, og kommentarer, hvor folk bød jer velkommen i byen. Hvordan synes du, I er blevet taget imod på Bornholm generelt?

– Det er blandt andet det, der fik mig til at genoverveje at flytte til Sjælland. Jeg synes, folk har været meget imødekommende. Man kan mærke, at folk interesserer sig for hvem, man er, og at det betyder noget, at man er her. Man er ikke bare sit arbejde eller udfylder en rolle i gennem sit job, man er også en person, som bliver set og værdsat i samfundet. Det, synes jeg, er virkelig dejligt. Vi har ikke boet her så lang tid, men jeg har allerede fået venner og netværk, som rækker ud over dem, jeg kender fra arbejde. Jeg har boet i København i over ti år, og der oplevede jeg ikke, at det at bo i samme by var årsag nok til at henvende sig til hinanden. Det er det på en måde her.

Nu har I ikke været her så lang tid endnu, men har I fundet et yndlingssted på Bornholm?

– Jeg ved godt, det er super populært, og alle siger det: Men jeg kan virkelig godt lide Hammerknuden. Der er så smukt! Jeg gav Sara en guidet tour med fyrmester, der viste os rundt ved fyret og fortalte historier. Det var virkelig noget særligt. Jeg har en håbløs drøm om at bo i et fyrtårn engang. Jeg ved godt, det ikke er særligt praktisk, men der er sikkert et fantastisk udsyn deroppefra.

 

 

Sara Holm Fleischer

29 år.

Gift med Sara Fleischer Holm

Uddannet psykolog fra Københavns Universitet.

Oprindeligt fra Odense.

Bor i Allinge, men flytter til Nexø fra 1. februar.

Parret har fire katte.