Politihjemmeværnet har i det meget atypiske år 2020 blandt andet hjulpet med paskontrol på Rønne Havn. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen

Politikompagniet: ‘Vi har en udfordring’

FORSVAR

– Jeg deler Nicolai Abildgaards bekymring, for hvis vi ikke får nogle nye mennesker til at tage noget ansvar, så er det rigtig nok, at vi dør ud af hjemmeværnet.

Det siger Michael Stuhr, chef for Poliitihjemmeværnskompagni Bornholm, i en kommentar til udtalelser fra Det Bornholmske Hjemmeværns chef om hjemmeværnets fremtid på Bornholm. Han sagde forleden til Bornholms Tidende, at det er helt afgørende for det lokale hjemmeværns fremtid at få hvervet flere medlemmer.

– Det går ikke særlig godt, svarer Michael Stuhr på spørgsmålet om, hvordan det går i politihjemmeværnet med hvervning af nye medlemmer.

– Det kører på lavt blus. Det bedste er altid at hverve i sit eget netværk, vi er på Facebook, og vi laver små “nålestik” rundt omkring ved at være synlige. Vi prøver også at få noget positiv omtalte, når vi har hjulpet politiet med en opgave.

– Vi holder et stabilt medlemstal på cirka 40 medlemmer. Lige nu er det fint nok for os. Men ser man frem, har vi en udfordring. Vi har folk, der er oppe i årene, så vi skal ligesom andre tænke på et generationsskifte, siger Michael Stuhr.

– Jeg synes, at vi har et utroligt stærkt brand, hvor vi kan tilbyde rigtig meget. Vi får nye motorcykler. Vi har godt materiel at tilbyde, et godt kammeratskab, en super god uddannelse. Jeg synes, at vi har rigtig meget på hylderne. Men jeg ved ikke, hvordan vi får flere til at interessere sig for hjemmeværnet, siger kompagnichefen.

Michael Stuhr siger, at et kommende generationsskifte bliver en udfordring for politihjemmeværnet. Arkivfoto: Allan Rieck

Gerne 45+

Mens andre af hjemmeværnets underafdelinger sukker efter flere unge, har politihjemmeværnet især interesse for at hverve 45+, forklarer Michael Stuhr. Det kan typisk være familiemødre og -fædre, der har tingene afklaret derhjemme og har tid til overs til frivilligt arbejde.

Politihjemmeværnets opgaver består typisk i at assistere politiet. Det kan være med trafikregulering, afspærringer med videre, således at politiet har arbejdsro til deres primære opgaver. Man kan være sikker på at møde Politihjemmeværnet, når der er store begivenheder med mange mennesker på Bornholm – som eksempelvis Folkemødet og store sportsarrangementer.

Nye opgaver er på vej, så kompagniet kan sagtens bruge flere medlemmer, siger Michael Stuhr.

 

 

Hjemmeværnet

Det Bornholmske Hjemmeværn har fem underafdelinger:

Hjemmeværnseskadrille 205.

Hjemmeværnsflotille 471.

Hjemmeværnskompagni Hasle.

Hjemmeværnskompagni Rønne-Nexø.

Poliitihjemmeværnskompagni Bornholm.