Sprit af og brug mundbind, lyder det fra ordensmagten. Foto: Jacob Jepsen

Politiet: Udvis ekstra stor ansvarlighed

CORONA

– Det er vigtigt, at bornholmerne nu udviser ekstra stor ansvarlighed, så vi sammen kan bidrage til at bremse smitten.

Sådan lyder det nu fra Bornholms Politi oven på en tid, hvor smittetrykket er steget.

Ordensmagten fortæller i en pressemeddelelse onsdag eftermiddag, at det er vigtigt at følge sundhedsmyndighedernes anbefalinger, når det handler om at begrænse spredningen af sygdommen covid-19.

– Bornholms Politi vil fortsat være meget synlige rundt om på øen, hvor vi henstiller til, at alle udviser ansvarlig adfærd. Hjælp med at holde afstand til andre. Hjælp ved at undlade at tage hele familien med i supermarkeder og butikker, når der skal handles ind. Hjælp ved at spritte af og bruge mundbind, siger politidirektør Martin Gravesen ifølge pressemeddelelsen.

Heri fortæller Bornholms Hospitals direktør Annemarie Hellebek, at man på hospitalet er klar til at modtage patienter med covid-19.

– Men jeg kan ikke opfordre nok til, at vi alle gør en ekstra indsats for at forebygge smitte ved at følge retningslinjerne omkring afstand, afspritning og begrænsning af det sociale liv. Det er vigtigt at huske, at vi alle kan være raske smittebærere og bringe smitten videre til andre, der kan blive alvorligt syge, understreger Annemarie Hellebek.

Bornholm kom nådigt gennem epidemiens første fase i foråret, og andenbølgen nåede også at blive relativt stor i andre dele af landet, inden den har taget fat på Bornholm på det seneste. Det er i den anledning, at Bornholms Politi altså nu er ude med opfordring til, at der udvises “ekstra stor ansvarlighed”.