Foto: Jacob Jepsen

Lys i en mørk tid: Værftet i Nexø skaber nyt tilbud til unge

Det er en på flere måder mørk tid, og Bornholms unge trænger til nye tilbud og nye muligheder for at være sig selv i gode rammer. Ikke bare efter at en 15-årig dreng fra Rønne mandag mistede livet til stoffer.

Det mener Værftet i Nexø, og det tager stedet nu en konsekvens af. De kommende fredage vil skaterhallen på kanten af Nexø Havn holde åbent fredag aften fra klokken 19 til hen over midnat, klokken 1.

– Jeg tror ikke, at vi er alene om at stå med en følelse af magtesløshed over for de udfordringer, der møder øens unge i denne tid, fortæller Miriam Kaas Hansen fra Nexø i en pressemeddelelse.

– Vi mærker, at de unge netop nu har brug for et frirum med ubekymret samvær, hvor de bare kan få lov til at være unge.
På Værftet vil vi gerne møde det behov. Vi vil gerne slå en ring om øens unge, og vi insisterer på, at det kan lade sig gøre at skabe et trygt og fedt fællesskab, også uden alkohol og rusmidler, siger hun.

Både andre unge og en gruppe voksenværter vil være parat til at tage imod de unge, der gerne vil dele fredag aften og starten på natten med hinanden på Værftet.

– Vi har heldigvis mange kvadratmeter under tag, så vi kan på forsvarlig corona-vis byde de unge indenfor, siger Miriam Kaas Hansen.

Tilbuddet gælder både drenge og piger – også dem, der ikke har lyst til at skate.