Den sŒåkaldte trekantsgrund pŒå NørrekŒås LystbŒådehavn. Foto: Berit Hvassum

Placeringen er afgørende for svømmehallens afløser

For knap en måned siden kom det frem, at Rønne Svømmehal har sendt en officiel ansøgning til regionskommunen om at reservere en grund ved Nørrekås Lystbådehavn i to år, så svømmehallens bestyrelse kan komme i gang med projekteringen og finansieringen af et vandkulturhus, der skal afløse den slidte svømmehal i Højvangen.

UDVIKLING

For knap en måned siden kom det frem, at Rønne Svømmehal har sendt en officiel ansøgning til regionskommunen om at reservere en grund ved Nørrekås Lystbådehavn i to år, så svømmehallens bestyrelse kan komme i gang med projekteringen og finansieringen af et vandkulturhus, der skal afløse den slidte svømmehal i Højvangen.

Næppe var nyheden ude, før der begyndte at komme forslag om en anden placering, ikke mindst det tidligere landsstævnestadion. Reaktionen kommer ikke bag på Thomas Bay Jensen, der er formand for Rønne Svømmehals bestyrelse.

– Jeg kan godt forstå, at lige så snart der kommer et initiativ, så er der selvfølgelig nogle mennesker, der tænker, hvad søren er det for noget, kommer der nogle forandringer, og kan man gøre det anderledes. Når det så er sagt, og vi skal have realiseret de her ting, så har vi allerede indikationer på, fra de arkitekter vi har talt med, at den her trekantsgrund kan noget særligt; lokationen i forbindelse med havet, tæt på marinaen og tæt på byen kan noget særligt, siger Thomas Bay Jensen.

Rønne Svømmehal ønsker at reservere den såkaldte trekantsgrund ved Nørrekås Lystbådehavn i forbindelse med arbejdet med at etablere et vandkulturhus. Lykkes det, signalerer det også, at regionskommunen støtte projektet, hvilket er afgørende i forbindelse med fondsansøgninger, fortæller Rønne Svømmehals formand, Thomas Bay Jensen. Illustration: BRK/Arkivfoto:

Det salte vand

Det er tanken, at et kommende vandkulturhus skal være et sted, der kan levere noget til alle samfundsgrupper i alle aldre. Det gælder blandt motionisten og elitesvømmeren, rehabilitering og sundhed, tilbud til turister og vandland.

– Alle de ønsker, man putter ned i det, skal det kunne levere. Det, der er så unikt omkring det, er, hvordan man kan forsøge at koble det på det salte vand, siger Thomas Bay Jensen.

Han tilføjer, at det i den grad indsnævrer de steder, hvor vandkulturhuset kan ligge.

– Og her har vi så en grund, som nærmest inviterer til et eller andet, og det er derfor, vi har peget på den, og det er derfor, vi siger, at hvis vi skal gå videre på nuværende tidspunkt, så vil vi gerne have en arealreservation, som indikerer og fortæller, at regionskommunen også synes, det er interessant, siger Thomas Bay Jensen.

En placering ved det tidligere landsstævnestadion er ikke aktuel for det projekt for et fremtidigt vandkulturhus, som Rønne Svømmehal arbejder med. Der er nærheden til havet, lystbådehavnen og byen afgørende, lyder det fra svømmehallens formand. Arkivfoto: Berit Hvassum

Brug for flere oplysninger

Placeringen på den såkaldte trekantsgrund spiller godt sammen med den strategiske udviklingsplan for Rønne, hvor netop det område er udpeget som en mulig placering til et vandkulturhus.

– Så der er en knage og en kobling til den strategiske helhedsplan. De to planer er allerede synkroniseret, siger Thomas Bay Jensen.

I forhold til den folkelige debat og dialog understreger han, at Rønne Svømmehals bestyrelse anerkender, at der er brug for flere oplysninger. Han siger, at ønsket er at involvere så mange mennesker som overhovedet muligt i udviklingen af projektet. Det gælder også de kritiske røster, der allerede har meldt sig, både i den aktuelle debat og tidligere, deriblandt Rønne Byforening, hvis sekretær Esben Ørberg på et offentlig møde i januar sagde, at man skulle glemme alt om et vandkulturhus til ikke under 100 millioner kroner.

– Jeg håber bestemt, at Rønne Byforening vil være med til at udvikle det her projekt. Det går vi meget gerne i dialog om, siger Thomas Bay Jensen.