Inge Lise Hansen har indsendt dette foto fra Simblegårdsvej i Klemensker.

Mange har bidraget med rødhættebilleder

KULTURARV

Først og fremmest tak for alle de fine fotografier af rødhætter, som Bornholms Tidende har modtaget.

Vi kan lige så godt indrømme, at det i den grad kom bag på os, hvad det var, vi havde sat i gang, da vi bad læserne om at indsende billeder af rødhætter.

Ikke alene viser det sig, at der er langt flere rødhætter på Bornholm, end vi i første omgang antog. Læserne var også mere flittige til at indsende billeder, end vi i vores vildeste fantasi havde turdet håbe på. Faktisk måtte vi to gange have udvidet journalistens e-postkasse for at få plads til alle de indsendte billeder.

På Gilbertstræde ved Sandkås har denne rødhætte fået en matchende makker. Foto: Christina Skovmose

En bemærkelsesværdig ting ved alle de indsendte fotografier er, at der stort set ikke var nogle gengangere. Det vidner om, at antallet af rødhætter på Bornholm er temmelig stort.

Bagsiden af medaljen er, at det desværre ikke er alle billederne, som er i en kvalitet, hvor de egner sig til avistryk. Og desværre er stedsangivelserne i de indsendte bidrag ikke i alle tilfælde præcis nok til, at der kan være tale om starten på en egentlig registrering af samtlige rødhætter på Bornholm. Men med den mængde af rødhætter, som det viser sig, at der er på Bornholm, er det måske heller ikke nødvendigt at registrere dem allesammen.

For der er steder på Bornholm, hvor der er mange, men hvor stenene og deres placering ud fra et kulturarvs-synspunkt måske er mere kuriøs end egentlig bevaringsværdig. Oftest fordi stenene er flyttet fra deres oprindelige placering og nu har en helt anden funktion.

Bornholms Tidende har modtaget flest billeder af rødhætter på Nordbornholm, hvilket fremgår af markeringerne på kortet. Illustration: Christina Skovmose

Vi har udvalgt de bedste

Selvom vores ambition om at registrere samtlige rødhætter på Bornholm nu viser sig at være kuldsejlet og overflødig, skal læserne ikke snydes for et udvalg af alle de flotte billeder, vi har modtaget.

Maja Madsen har bidraget med dette billede af rødhætter på Kjeldsebyvej i Østerlars.