Pressefoto

Ny virksomhed bruger gamle mursten: Det giver så meget mening

Entreprenør og rådgiver Glarbo & White, der holder til på Buddegård ved Nexø, er gået sammen med virksomheden Gamle Mursten i Svendborg og har startet den nye virksomhed Gamle Mursten Bornholm.

Virksomheden vil “passe på øens ressourcer og bidrage til smukt og bæredygtigt byggeri.” Det fortæller den i en pressemeddelelse.

Caroline Meyer White, der er medejer af Glarbo & White, har blandt andet stablet et samarbejde med Bofa på benene.

I første omgang vil man bruge sten, der kan håndrenses og behandle lokalt på Bornholm, men Bofa vil være med til at sende mursten, der er indsamlet fra borgere og virksomheder på genbrugspladserne, til rensning på anlægget i Svendborg, lyder det i pressemeddelelsen.

– Det giver så meget mening at genbruge mursten. Ud over den store klimagevinst er vores ler-forekomster begrænsede, og så er det murede byggeri så stor en del af vores bygnings-kulturarv, som vi er rigtigt glade for at kunne bidrage til, at vi kan bevare. Indsatsen er kun mulig fordi vi alle tre – Bofa, Gamle Mursten i Svendborg og Glarbo & White – er gået sammen, siger Caroline Meyer White ifølge pressemeddelelsen.