Klaus Linnert. Arkivfoto: Berit Hvassum

Dette museum åbner allerede mandag

– Bornholms Forsvarsmuseum åbner sæsonen på mandag den 25. maj, da det seneste udspil fra Folketinget i går, den 20. maj, giver os lov til det allerede nu, men jeg venter til på mandag, og under hensyntagen til gældende regler.

Sådan skriver museumsleder Klaus Linnert, Bornholms Forsvarsmuseum i Rønne, i en pressemeddelelse og fortsætter:

– Disse regler har vi ingen problemer med at overholde, men der er visse regler, som derudover skal overholdes på museet. Disse regler vil være også opslået ved billetsalget, og de er som følger:

• Alle skal af spritte deres hænder, samt iføre sig engangshandsker, der ligger ved billetsalget. De er i tre forskellige størrelse, og først da kan man bevæger sig ind på museet. Handskerne skal beholdes på under hele besøget. Da museet er “et røre-museum”. Ved udgangen er der opsat en beholder, hvori de brugte handsker skal afleveres.
• Det vil ikke være tilladt, at medbringe tasker, rygsække med videre, ligesom dyr ikke må medtages på museet.
• Vi drager omsorg for, ved hjælp af vores kugleramme, at der kun er de lovlige 10 gæster inde på museet af gangen. Så er det op til vores gæster at overholde kravet om afstand imellem de enkelte. Reglerne er opsat flere steder på museet, så man ikke glemmer dem.
• Der vil være opsat et par afmærkninger, så færdslen på museet bliver ensrettet og dermed bliver det også nemmere at overholde afstandskravet.

I den seneste tid har udstillingen gennemgået en større ændring, blandt i området omkring Anden Verdenskrig. Derudover er der også andre tiltag, så der vil være nok af nyheder, at se på museet, oplyser Klaus Linnert, som glæder sig til at tage imod gæsterne på mandag den 25. maj klokken 10-16.

Museets åbningstider vil herefter være mandag-fredag klokken 10-16. Der er lukket lørdag, søndag og helligdage med visse undtagelser, hvilket man kan læse mere om på formus.dk under “Event”.