Willy Kofoed. Eget foto

Kontorchefen fra Melsted har ansvaret for, at 330.000 mennesker hver måned får deres penge

Dagens navn: Kontorchefen fra Melsted, Willy Kofoed, har ansvaret for, at 330.000 studerende hver måned får deres uddannelsesstøtte.

Hvad går dit arbejde som kontorchef i Uddannelses-og Forskningsministeriet ud på?

– Jeg har ansvaret for godt 30 medarbejdere på kontoret. Det handler om it-udvikling og drift af it-systemer. Vi beregner og udbetaler statens uddannelsesstøtte (su) til alle de studerende i Danmark. Vi beregner og udbetaler hver måned cirka 1,7 milliarder kroner til cirka 330.000 mennesker.

Var det en ønskestilling for dig?

– Jeg fik tilbudt stillingen, og jo, det var det. Su havde jeg ikke tidligere arbejdet med inden for uddannelsessektoren, hvor jeg har været på en eller anden måde i hele min karriere og arbejdet med forskellige store administrative it-systemer.

– Det var ikke lige det, der lå i udgangspunktet, efter at jeg var blevet cand. scient i geografi. Men jeg kom til at arbejde mere og mere med it og ledelse. Det er et interessant område, fordi it påvirker rigtig mange mennesker.

Hvornår flyttede du fra Bornholm?

– Jeg flyttede fra Bornholm efter gymnasiet i 1980. Klassen skulle være mødtes til 40 års jubilæum på gymnasiet om 14 dage, men det har vi udskudt, så vi holder 41 års jubilæum i 2021 i stedet for.

– Min kone, Jette, er også bornholmer – fra Rønne. Vi er gamle gymnasiekærester.

– Vi har boet i Farum siden 1985. Vores to børn er blevet voksne, har taget uddannelser og er flyttet tilbage til Farum og har fået hver to børn, så vi har fire børnebørn, som vi ser vi rigtig meget til.

Hvad er dit forhold til Bornholm i dag?

– Jeg har begge mine forældre, som stadig bor i mit barndomshjem i Melsted. Mine to brødre bor også i Melsted, og min kone har sin mor i Rønne. Så vi kommer jævnligt og besøger familien.

Du blev i 2017 Ridder af Dannebrog – hvad betyder det for dig?

– Det er en anerkendelse. Der er jo nogen, der skal få øje på en og mene, at man har gjort noget påskønnelsesværdigt. Og så er det en sjov oplevelse af lov til at hilse på dronningen og sige pænt tak.

Hvad laver du i din fritid?

–Jeg er aktiv i interesseorganisationen Dansk It, løber (lidt), kører mc, tager med min kone på vandreture i Europa, interesserer mig for whisky, og jeg har en temmelig stor samling af bornholmske bøger. Det er imponerende, hvor meget der er udgivet om så lille en ø.

 

Willy Kofoed

59 år.

Fra Melsted, bor i Farum.

Gift med Jette Funch Kofoed (forstander på to døgninstitutioner i Region Sjælland).

To børn, fire børnebørn.

Uddannelse: 1999 MPA (Master of Public Administration) fra Handelshøjskolen i København, 1986 Cand. scient. i geografi fra Københavns Universitet, 1980 Student Rønne Statsskole.

Beskæftigelse: Siden 2012 kontorchef i Uddannelses-og Forskningsministeriet med ansvar for SU-systemerne. Tidligere diverse stillinger i Undervisningsministeriet og inden for undervisningssektoren.